spot_img
11.5 C
London
ΑρχικήΥψηλοί οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων – Ελπίδες από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Υψηλοί οι αριθμοί θανάτων και διασωληνωμένων – Ελπίδες από τα μονοκλωνικά αντισώματα

Με την κατάσταση στις ΜΕΘ να παραμένει ασφυκτική, και το εμβόλιο να μην αναμένεται στην Ελλάδα πριν από την αρχή του νέου χρόνου, ελπίδες γεννά η είδηση ότι τις επόμενες μέρες έρχεται στην Ελλάδα το φάρμακο με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, ο σχεδιασμός και η ενημέρωση των πολιτών θα συζητηθούν σε ευρεία σύσκεψη που συγκαλεί αύριο ο πρωθυπουργός με τους συναρμόδιους υπουργούς και τους επιστήμονες.

iframe src=»

«Όπλο» στα χέρια των ιατρών στη χώρα μας για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό το πολλά υποσχόμενο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου, στον Σκάι «η μια εταιρεία εχει καταθέσει αίτημα να ξεκινήσουν άμεσα κλινικές μελέτες στην Ελλάδα και να χορηγηθεί δωρεάν σε ασθενείς που θα πάρουν μέρος στις κλινικές μελέτες». Όσο για την εμπορική διάθεση του φαρμάκου ειναι απόφαση απο τα κεντρικά, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εταιρεία Ρετζένερον πολύ καλά αποτελέσματα είχαν οι κλινικές δοκιμές της ειδικά στους ασθενείς που βρίσκονται στο πρώιμο στάδιο της λοίμωξης.

«Έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν και να δεσμεύουν τις περιοχές των κυττάρων όπου πάει και προσδένεται ο ιός. Επομένως δεν μπορεί να προσδεθεί ο ιός στα κύτταρα, υπάρχει ιός αλλά δεν μπορεί να δράσει» τόνισε ο λοιμωξιολόγος καθηγητής παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Το εμβόλιο βεβαίως αποτελεί την καλύτερη λύση και η χώρα μας είναι σε ετοιμότητα όταν φθάσουν οι πρώτες παρτίδες να ξεκινήσει άμεσα τον εμβολιασμό.

Θεωρούμε ότι μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα έχουμε πετύχει τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ανέφερε ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η έναρξη του εμβολιασμού τοποθετείται χρονικά στις αρχές του Ιανουαρίου, ενώ μέσω της άυλης συνταγογράφησης, θα παίρνουν προτεραιότητα οι ευπαθείς ομάδες και οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS για ραντεβού εμβολιασμού, το οποίο θα μπορούν να αποδεχτούν ή να απορρίψουν.

Στα όριά τους τα νοσοκομεία

Παρά τη σχετικη μείωση των κρουσμάτων, υψηλός παραμένει ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών και των θανάτων.

Το τελευταιο 24ωρο 98 συνάνθρωποι μας εχασαν τη ζωη τους λογω κορονοϊού, 612 διασωληνώθηκαν, ενώ καταγράφηκαν 1667 νέα κρούσματα.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα