spot_img
6 C
London
ΑρχικήΠαπαευαγγέλου: Πιο ξεκάθαρο ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται – Δεν...

Παπαευαγγέλου: Πιο ξεκάθαρο ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται – Δεν σπάει η αλυσίδα της μετάδοσης

Πιο ξεκάθαρο ότι η καμπύλη των νέων κρουσμάτων μειώνεται σχεδόν σε όλη την επικράτεια  τόνισε στην έναρξη της τοποθέτησής της στην σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων  η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πρόσθεσε ότι κατά την τρίτη εβδομάδα του lockdown υπάρχει μεγαλύτερη μείωση των κρουσμάτων σε σχέση με τις άλλες δυο  βδομάδες κι ανέφερε ότι το επιδημικό φορτίο παραμένει σε υψηλό επίπεδο στη Βόρεια Ελλάδα και σε πολλές μεγάλες πόλεις.

Σημείωσε ότι παρατηρείται μικρή αύξηση της διάμεσης ηλικίας η οποία έφτασε στα 49 έτη κι αυτό όπως είπε σημαίνει ότι οι νέες λοιμώξεις έχουν μεταφερθεί σε μεγαλύτερες ηλικίας. Αναφορικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία είπε ότι έχουμε μικρή μείωση. Σε ό,τι αφορά τις ΜΕΘ – Covid έκανε γνωστό ότι καλύπτοναι κατά 84%.

Η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε ότι η αλυσίδα μετάδοσης δεν πάει να σπάσει λέγοντας ότι ενδεχομένως μια εξήγηση για αυτό να αποτελεί η μεγάλη διασπορά κι ότι υπάρχει ένα πινγκ πονγκ από εργασιακούς χώρους στο οικογενειακό περιβάλλον.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα