spot_img
8.1 C
London
ΑρχικήΜ. Γκάγκα: Οι γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα φοβούνται οποιοδήποτε άνοιγμα

Μ. Γκάγκα: Οι γιατροί στη Βόρεια Ελλάδα φοβούνται οποιοδήποτε άνοιγμα

«Τα παιδάκια τα ίδια δεν φαίνεται να μολύνουν, ούτε μολύνονται εύκολα και από την άλλη μεριά χρειάζονται το ένα το άλλο, χρειάζονται την κοινωνικοποίηση, χρειάζονται τους φίλους τους», είπε σχετικά με το αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα μιλώντας στη εκπομπή «Από τις έξι» στην ΕΡΤ.

Η ίδια αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα. Όπως λέει τα νοσοκομεία εκεί πιέζονται πάρα πολύ. «Νοσοκομεία που ήταν φτιαγμένα για να έχουν 170 κρεβάτια και είχαν 20 ή 50 γρίπες το χρόνο, τώρα βλέπουν 140 περιστατικά κορονοϊού. Έχει αλλάξει όλη η εικόνα των νοσοκομείων και οι συνάδελφοι εδώ φοβούνται οποιοδήποτε άνοιγμα» καθώς τα πράγματα στη Βόρεια Ελλάδα είναι πολύ πιο δύσκολα από ότι στην Αθήνα.

«Οι συνάδελφοι εδώ θεωρούν ότι δεν τηρούνται τα μέτρα» επεσήμανε η πνευμονολόγος και τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο τρόπος να αναχαιτίσουμε αυτό που συμβαίνει, είναι σταματώντας την επαφή με πολύ κόσμο χωρίς την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

«Νομίζω ότι αυτό που είναι το πιο επικίνδυνο είναι το να τρώμε παρέα, είτε στα σπίτια μας είτε σε εστιατόρια και να βλέπουμε καθημερινά πολλούς ανθρώπους, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στη μετάδοση του ιού, το να είμαστε κοντά χωρίς μάσκες και το να αλλάζουμε τις παρέες» υπογράμμισε.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βορείου Ελλάδας είπε ότι «μέσα στα νοσοκομεία έχουν ήδη 40 με 45 άτομα από το προσωπικό που έχουν κολλήσει και είναι εκτός. Αν τα κρούσματα συνεχίσουν να είναι αυξημένα δεν νομίζω ότι υπάρχει σύστημα που μπορεί να το αντέξει».

Για το νοσοκομείο «Σωτηρία», του οποίου διευθύντρια είναι η ίδια, είπε ότι υπάρχουν αρκετές απλές κλίνες, οι κλίνες όμως στη ΜΕΘ αρχίζουν και πιέζονται, υπάρχουν κρεβάτια ακόμη, όμως η πληρότητα είναι πάνω από το 80%, σύμφωνα με δηλώσεις της.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα