spot_img
12.2 C
London
ΑρχικήΣτ. Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες – Θα χρειαστεί λίγος χρόνος

Στ. Πέτσας: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες – Θα χρειαστεί λίγος χρόνος

«Παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε ραδιοφωνική συνέντευξη κατά την οποία και επεσήμανε ότι η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας. «Είναι ξεκάθαρο ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν», πρόσθεσε, ενώ για τα σχολεία είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση» ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να “ρεφάρουν” όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.

Για την καταγραφή των δεδομένων του κορονοϊού, ο Στέλιος Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» στην καταγραφή των δεδομένων του κορονοϊού και έκανε λόγο για «απελπισία αντιπολιτευτική, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη».

Ο κ. Πέτσας είπε μάλιστα ότι η καλύτερη απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες έρχεται από τους ίδιους τους επιστήμονες που χαρακτήρισαν αδιανόητο να γίνεται τώρα μια τέτοια συζήτηση. Επεσήμανε επίσης ότι οι επιστήμονες εισηγούνται αλλά τις αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός.

Για ρύθμιση 120 δόσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της Καθημερινής ότι έρχεται ρύθμιση των χρεών της πανδημίας σε 120 δόσεις.

«Δεν θα αφήσουμε αυτό να γίνει χιονοστιβάδα. Θα έχουμε 120 και περισσότερες δόσεις για να πατήσουν στα πόδια τους», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας ότι δόθηκε προτεραιότητα στην υγεία με μέτρα που έχουν σαφές αρνητικό αποτύπωμα και πως η πολιτεία θα είναι δίπλα για να στηρίξει όσους πλήττονται.

Εμβόλιο: Ικανές οι παραγγελίες για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, αν το επιθυμεί

Ειδικότερα είπε ότι έχουν γίνει 25 εκατ. παραγγελίες και πως θα γίνουν και άλλες εάν χρειαστεί. Διαβεβαίωσε πως όταν έρθει, θα είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα