spot_img
3 C
London
ΑρχικήΙ.Καϊτετζίδης: «Επί ποδός οι κοινωνικές μας υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια»

Ι.Καϊτετζίδης: «Επί ποδός οι κοινωνικές μας υπηρεσίες για όσους χρειάζονται βοήθεια»

Πυρετωδώς εξακολουθούν να εργάζονται και εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι υπάλληλοι  που απασχολούνται στις κοινωνικές  δομές  του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με κύριο μέλημα όπως και στην πρώτη φάση της υγειονομικής κρίσης, κανείς δημότης να μην μείνει μόνος και αβοήθητος.

Με φόντο τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, η λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου διευρύνεται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσοι έχουν ανάγκη, πρωτίστως άνθρωποι ευάλωτοι, οι οποίοι ζουν μόνοι τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να αυτοεξυπηρετηθούν.

Προτεραιότητα έχουν επίσης άτομα με κινητικές δυσκολίες, όπως και άτομα που το εισόδημά τους δεν τους επιτρέπει να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα αγαθά για τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.

  1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ – «Μείνε σπίτι, ερχόμαστε εμείς»

Με πιστή τήρηση των μέτρων ασφαλείας, οι άνθρωποι του προγράμματος συνεχίζουν να βρίσκονται στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη με τη διανομή τροφίμων, φαρμάκων ή εγγράφων και πιστοποιητικών από τα ΚΕΠ.

Στον Δήμο λειτουργούν  τέσσερις  δομές του προγράμματος. Συγκεκριμένα:

Α΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2310 321546

Β΄ ΔΟΜΗ ΠΥΛΑΙΑΣ – ΤΗΛ. 2310904747

ΔΟΜΗ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ – ΤΗΛ. 2310 343662

ΔΟΜΗ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ – ΤΗΛ. 2313302034

 2. ΤΗΛΕΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ με ασφάλεια από το σπίτι

 Το ΚΕΚΠΑΠ προσφέρει στους δημότες του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη  την υπηρεσία της Τηλεφυσικοθεραπείας. Μέσω τηλεδιάσκεψης, ο φυσικοθεραπευτής έρχεται σε επαφή και  παρέχει βοήθεια σε ασθενείς που νοσούν και έχει μειωθεί η φυσική τους δραστηριότητα και σε άτομα με μυοσκελετικά προβλήματα που δεν μπορούν να συνεχίσουν τη φροντίδα τους.  Τηλέφωνο για ραντεβού 2310.331093.

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ – Λειτουργεί κανονικά και στην καραντίνα

  Το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, εξακολουθεί να διανέμει προϊόντα στους ωφελούμενους του και στους ωφελούμενους του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΤΕΒΑ). Οι ωφελούμενοι  ενημερώνονται τηλεφωνικά και με την αποστολή sms. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αίτησης ένταξης στη δομή ηλεκτρονικά, με την ταυτόχρονη επισύναψη των απαιτούμενων δικαιολογητικών, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: pantopoleio@pileahortiatis.gr

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα