spot_img
10.5 C
London
ΑρχικήΚορονοϊός: Ποιες φαρμακευτικές διεκδικούν κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου από ΗΠΑ και Ευρώπη

Κορονοϊός: Ποιες φαρμακευτικές διεκδικούν κατεπείγουσα έγκριση του εμβολίου από ΗΠΑ και Ευρώπη

Την πολυπόθητη έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών ακόμα και πριν από την ολοκλήρωση των τελικών δοκιμών, ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Biontech , ενώ υποβάλλουν αιτήσεις για να εγκριθεί το εμβόλιό τους στην Ευρώπη και την Βρετανία, κάτι που δεν αποκλείεται μέσα στον Δεκέμβριο.

Επισημαίνοντας ποσοστό αποτελεσματικότητας εμβολίου ως και 95%, χωρίς να αναφέρονται σοβαρές παρενέργειες, ο συνιδρυτής της Biontech, Ουγκούρ Σαχίν  τόνισε ότι οι συνεργάτες του,  ολοκληρώνουν τον φάκελο που θα κατατεθεί και στις ευρωπαϊκές αρμόδιες αρχές, το πιθανότερο την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να λάβει κατεπείγουσα έγκριση.

Ήδη από χτες, ο επικεφαλής της Pfizer,  Άλμπερτ Μπουρλά, ξεκαθάρισε, ότι από τη στιγμή που θα ληφθεί η έγκριση από τις αρμόδιες αμερικανικές ή ευρωπαϊκές αρχές, το εμβόλιο θα αρχίσει να διανέμεται εντός ωρών.

Η πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι στο δεύτερο μισό του Δεκεμβρίου αναμένεται να δοθεί η σχετική έγκριση στις εταιρείες, εφόσον όλα προχωρήσουν ομαλά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τόνισε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις στην μεταφορά και στη διανομή του εμβολίου,  στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούν οι 27.

Κατά την χθεσινή τηλεδιάσκεψη Κορυφής

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα