Μαγιορκίνης: Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας

0
1

Με αναφορά στην εικόνα που παρουσιάζει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Γκίκας Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των ιατρικών συντακτών.

Όπως είπε η νόσος ξεπέρασε τις 57 εκατ διαγνώσεις ενώ ενισχύεται ο αριθμός των ατόμων που καταλήγουν. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη είπε ότι οι διαγνώσει ςξεπέρσανα τα 15 εκατομμύρια ενώ σταθεροποίηση καταγράφεται σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία. Όλη η Ευρώπη είναι στο «κόκκινο» σε ρυθμό διαγνώσεων τόνισε λέγοντας ότι υπάρχουν κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις.

Εκανε γνωστό ότι η πλειοψηφία των νέων διαγνώσεων είναι εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα για την Αττική είπε ότι η κατάσταση συνέχισε να βελτιώνεται κι αυτή την εβδομάδα ενώ η Θεσσαλονίκη έχει υπερπενταπλάσιο επιδημικό φορτίο σε σχέση με την Αττική.

Ο ιός χρησιμοποιεί σαν όχημα τη δομή της ελληνικής οικογένειας υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης και υπογράμμισσε ότι τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να προστατεύσουμε τους γηραιότερους με τις ελάχιστες απαραίτητες επαφές.

Συνέστησε υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τον εμβολιασμό.