spot_img
8.4 C
London
ΑρχικήΣυγκινούν οι εθελόντριες νοσοκόμες

Συγκινούν οι εθελόντριες νοσοκόμες

Νοσοκόμες από την Κρήτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Θεσσαλονίκης για έκτακτο νοσηλευτικό προσωπικό και μας δείχνουν ότι στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε υπάρχουν ακόμα άνθρωποι με αυταπάρνηση και αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Η διοικήτρια που οργάνωσε την αποστολή των εθελοντριών νοσοκόμων Ελένη Μπορμπουδάκη φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ.

«Την Κυριακή μίλησα με τον Διοικητή της έδρας της Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρη Τσαλικάκη, όπου μου ανέφερε την ανάγκη για εξειδικευμένους νοσηλευτές για στελέχωση ΜΕΘ, καθότι επικρατούν δύσκολες συνθήκες στη Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή, καθώς αρκετοί Υγειονομικοί είναι σε ατομικό περιορισμό στα πλαίσια της ιχνηλάτησης», ανέφερε η κα.  Μπορμπουδάκη.

Λόγω αυτών υπάρχει έλλειμμα σε νοσηλευτικό  προσωπικό, αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη. » Μιλώντας με τους διοικητές των νοσοκομείων εδώ, στην Κρήτη και με τον υποδιοικητή της υγειονομικής Περιφέρειας ξεκινήσαμε μια προσπάθεια  ενημέρωσης των νοσηλευτών και πολύ γρήγορα 10 νοσηλεύτριες ανταποκρίθηκαν».

Οι γυναίκες αυτές επιδεικνύοντας δύναμη ψυχής, αφήνουν τις εστίες τους και «ρίχνονται» στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού,  προκειμένου να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο.

Όπως δήλωσε η διοικήτρια που οργάνωσε την αποστολή δέχεται μηνύματα και από άλλες νοσοκόμες που της ζητούν να βοηθήσουν και αυτές στην κατάσταση που επικρατεί στη συμπρωτεύουσα και αν χρειαστεί θα μεταβεί και άλλο νοσηλευτικό προσωπικό από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη σε μεταγενέστερο χρόνο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα