spot_img
11.8 C
London
ΑρχικήΠρωτοποριακή θεραπεία του καρκίνου του προστάτη (audio)

Πρωτοποριακή θεραπεία του καρκίνου του προστάτη (audio)

Ο Νοέμβριος έχει καθιερωθεί ως ο μήνας κοινωνικής ευαισθητοποίησης για την ανδρική υγεία με τη χαρακτηριστική ονομασία «Movember». Οι στόχοι της εκστρατείας επικεντρώνονται στην ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του προστάτη, του δεύτερου πιο διαδεδομένου είδους καρκίνου ανάμεσα στους άνδρες σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην ενημέρωση σχετικά με την ανδρική ψυχική υγεία. H λέξη Movember προέρχεται από τον συνδυασμό των λέξεων μουστάκι (mustache) και Nοέμβριος (November).

Με κοινωνική ευαισθησία, το Πρώτο Πρόγραμμα και η εκπομπή «Καθρέπτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη, ενημέρωσε σήμερα τους ακροατές του για την πρωτοποριακή θεραπεία του

German Oncology Center (Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο Λεμεσού) και συγκεκριμένα, για την Ενδοϊστική Βραχυθεραπεία του Προστάτη που αφορά τον καρκίνο του προστάτη και η οποία έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Την θεραπεία αυτή ανέπτυξε και εξέλιξε στη Γερμανία η Ομάδα του Καθηγητή Νίκου Ζαμπόγλου, αντεπιστέλλοντα μέλους της Ακαδημίας Αθηνών. Επίσης στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής του German Oncology Center, αντιμετωπίζεται ακόμη και ο μεταστατικός καρκίνος του προστάτη, με ραδιοϊσότοπα.

Στην Ομάδα του Καθηγητή Νίκου Ζαμπόγλου, που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα, συμμετέχουν ο δρ Κωνσταντίνος Φερεντίνος, διευθυντής του τμήματος Ακτινοθεραπείας και ο δρ Αλέξης Βραχύμης, διευθυντής του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα