spot_img
5.7 C
London
ΑρχικήΑξιωματούχος ΠΟΥ: Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά μπορεί να είναι χαρούμενα

Αξιωματούχος ΠΟΥ: Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά μπορεί να είναι χαρούμενα

Επιστήμονες και κυβερνήσεις προβληματίζονται για το αν οι οικογένειες πρέπει να συναντηθούν κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και με ποιον τρόπο αυτό θα μπορέσει να γίνει πραγματικότητα.

Ο φόβος είναι ότι η χαλάρωση των κανόνων ενέχει κινδύνους για περαιτέρω αύξηση της διάδοσης κορανοϊού ενώ από την άλλη πλευρά αν επιτραπεί στις οικογένειες να συναντηθούν θα ενισχυθεί το ηθικό μετά από μια δύσκολη χρονιά έντονου άγχους, απωλειών και θυσιών λόγω της πανδημίας.

Αξιωματούχος του ΠΟΥ ανέφερε σήμερα ότι οι συναντήσεις σε εξωτερικούς χώρους θα μπορούσαν να είναι μια επιλογή, παρά τις ψυχρές συνθήκες στο Βόρειο Ημισφαίριο.

«Θα είναι διαφορετικά Χριστούγεννα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι χαρούμενα», δήλωσε σε διαδικτυακή εκπομπή την Πέμπτη. ο Hans Kluge, περιφερειακός διευθυντής του γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη.

Επίσης, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια πρόσφατων θρησκευτικών εορτασμών, όπως το Ραμαζάνι, οι άνθρωποι στράφηκαν στην τεχνολογία για να «συναντηθούν», με διαδικτυακές γιορτές online. Καθώς πλησίαζουν τα Χριστούγεννα, ο ίδιος συμβουλεύει τον κόσμο να σκεφτεί αν η συνάντηση με τους αγαπημένους είναι μια συνετή πράξη.

«Αγαπήστε την εορταστική περίοδο με εκείνους που βρίσκονται κοντά σας. Εάν πρόκειται για μια μεγάλη συγκέντρωση, με ευάλωτα άτομα, μπορείτε να την αναβάλλετε έως ότου μπορέσετε να βρεθείτε μαζί με ασφάλεια. Παρά το κρύο, εάν το επιτρέπουν οι τοπικοί περιορισμοί, συγκεντρωθείτε έξω με τους αγαπημένους σας για πικνίκ στο πάρκο », είπε.

Να σημειωθεί ότι η διαμάχη για το αν θα χαλαρώσουν οι περιορισμοί μαίνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με κυβερνητικούς συμβούλους να προειδοποιούν ότι για κάθε μέρα άρσης των περιορισμών θα απαιτηθούν δύο ημέρες αυστηρότερων περιορισμών.

Κόντε: Πρέπει να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κοσμικότητες

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, αναφέρθηκε σήμερα στην ανάγκη να αλλάξουν, φέτος, οι συμπατριώτες του, τον καθιερωμένο κι παραδοσιακό τρόπο με τον οποίο γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

«Πρέπει να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς κοσμικότητες, διότι διαφορετικά οι μολύνσεις θα αηξηθούν και πάλι εντυπωσιακά», δήλωσε ο Κόντε.

Πρόσθεσε, δε, ότι «αν υπάρξουν υπερβολικές κοινωνικές επαφές, τον Ιανουάριο θα αυξηθούν τα περιστατικά, με περισσότερους θανάτους, νεκρούς και πίεση στις ΜΕΘ της χώρας. Κάτι που η Ιταλία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό της».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης «χρειάζεται περιορισμός των κοσμικών δραστηριοτήτων, αν και οι πολίτες θα μπορέσουν -πιθανότατα- να ανταλλάξουν δώρα, ώστε να επιτραπεί και στην οικονομία της χώρας να αναπτυχθεί και πάλι».

Με πληροφορίες από CNBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα