spot_img
9.2 C
London
ΑρχικήΠολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στην 47η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Πολιτική αντιπαράθεση για τα επεισόδια στην 47η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Διατηρείται η αντιπαράθεση με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στην 47η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου που σημειώθηκαν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ρέθυμνο και Ιωάννινα και συνοδεύτηκαν από συλλήψεις, προσαγωγές και πρόστιμα για παραβιάσεις της απαγόρευσης των συναθροίσεων. Για επιτυχημένο σχεδιασμό διασφάλισης των μέτρων προστασίας κάνει λόγο η κυβέρνηση, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολίτευσης επικεντρώνουν τη δριμεία κριτική τους στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας ήταν απόλυτα επιτυχημένος, εκτίμησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αποτιμώντας τα γεγονότα της χθεσινής μέρας και κάνοντας λόγο για επιχείρηση σύμπλευσης του ΣΥΡΙΖΑ του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25 που απέτυχε.

Η κυβερνητική απαγόρευση κατέρρευσε, καθώς χάνοντας τον έλεγχο της πανδημίας καταφεύγει στον αυταρχισμό, επαναλαμβάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έπρεπε να γίνει πορεία, όμως η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων ήταν αυταρχική και περιττή, υποστηρίζει και το ΚΙΝΑΛ

Άσκηση αδικαιολόγητης αστυνομικής βίας, όπως σε επεισόδιο στα Σεπόλια εις βάρος φοιτητή και της οικογένειάς του, καταγγέλλουν πολίτες, αλλά και το ΚΚΕ σε βάρος στελεχών του.

Για επίθεση κατά αστυνομικών με δύο τραυματίες, έκανε λόγο στην ΕΡΤ ο Θεόδωρος Χρονόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ και πρόσθεσε ότι οι συμπεριφορά είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά, είναι καταγεγραμμένες και θα ερευνηθούν και από την δικαιοσύνη και από τον εσωτερικό ελεγκτικό μηχανισμό της Αστυνομίας.

Βουλευτές του ΜέΡΑ 25 καταγγέλουν την ίδια ώρα, ότι περιορίστηκαν από αστυνομικό κλοιό για ώρες.

Την προσωπική επίθεση εναντίον του υπουργού προστασίας του πολίτη συνεχίζει η Ελληνική Λύση «Δυστυχώς από χθες ο κύριος υπουργός μπορεί πλέον να λέγεται» υπουργός προστασίας του ΚΚΕ» και των συλλήψεων των Ελλήνων που φέρουν σημαίες» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Στον Εισαγγελέα οδηγούνται οι 5 συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια σε διαφορετικά περιστατικά στην Αθήνα. Συλλήψεις, προσαγωγές και πρόστιμα συνόδευσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, όπου στον εισαγγελέα έχουν οδηγηθεί οι έξι συλληφθέντες στη χθεσινή συγκέντρωση οργανώσεων.

Πηγή: ΕΡΤ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα