Προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

0
0

Προτάσεις για να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητήριου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται -στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον νέο πτωχευτικό κώδικα και τα «ανεπαρκή μέτρα στήριξης της κυβέρνησης» μετά το νέο lockdown.

Μετά την τηλεδιάσκεψη η κ. Γεννηματά δήλωσε πως «ιδιαίτερα μετά το δεύτερο lockdown, η μικρομεσαία ελληνική επιχείρηση κινδυνεύει. Η ύφεση στην οικονομία διογκώνεται, η μείωση των εισοδημάτων μειώνει την κατανάλωση, πολλές επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο».

Με βάση τις προτάσεις του ΚΙΝ. ΑΛΛ προβλέπεται :

1) Αύξηση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής στο ύψος των 4 δισ. ευρώ που θα υλοποιηθεί ως το τέλος του 2020, με κύριο κριτήριο την μείωση του τζίρου των επιχειρήσεων.

2) Στις επιχειρήσεις που πλήττονται επιδότηση εργασίας από το κράτος με το 100% των ασφαλιστικών εισφορών.

3) Αναστολή για 6 μήνες των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που πλήττονται προς εφορίες, ασφαλιστικά Ταμεία και τράπεζες.

4) Επιδότηση του 40% των ενοικίων για επαγγελματική στέγη από το κράτος για 6 μήνες.

5) Αναστολή πλειστηριασμών Α’ κατοικίας. Πάγωμα  πληρωμής επιταγών.

6) Δημιουργία ακατάσχετου λογαριασμού

7) Μείωση τελών σε δήμους.

Επίσης το Κίνημα Αλλαγής κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διεκδίκησε λιγότερα κονδύλια για την απασχόληση σε σύγκριση  με χώρες με μικρότερο ή ισο πληθυσμό όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΕ για το πρόγραμμα SURE

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη