Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κατά αεροδρομίων στην Αιθιοπία

0
2

Το Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Τιγκρέ (TPLF) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες εναντίον δύο αεροδρομίων στην Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με τη βόρεια πολιτεία Τιγκρέ, όπου ομοσπονδιακά στρατεύματα μάχονται εναντίον τοπικών δυνάμεων. Το TPLF προειδοποίησε για νέες επιθέσεις εναντίον της γειτονικής Ερυθραίας.

Οι ρουκέτες που ερρίφθησαν εναντίον των αεροδρομίων ήταν σε αντίποινα για τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Τιγκρέ και είχαν στόχο στρατιωτικές βάσεις, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Τιγκρέ.

Το αεροδρόμιο στο Γκοντάρ της πολιτείας Αμχάρα της Αιθιοπίας, η οποία γειτονεύει με το Τιγκρέ, καταστράφηκε, ενώ άλλη ρουκέτα που εκτοξεύτηκε εναντίον του αεροδρομίου Μπαχίρ Νταρ έχασε τον στόχο της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις συγκρούσεις αφότου ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας, Άμπι Άχμεντ, ανέπτυξε τον στρατό εναντίον των καλά εκπαιδευμένων τοπικών στρατευμάτων στις 4 Νοέμβριου, τα οποία κατηγόρησε ότι επιτέθηκαν σε ομοσπονδιακή στρατιωτική βάση.

Τα Ηνωμένα Έθνη, η Αφρικανική Ένωση και άλλοι οργανισμοί ανησυχούν ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να επεκταθούν και σε άλλα τμήματα του δεύτερου πολυπληθέστερου κράτους της μαύρης ηπείρου και να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρο το Κέρας της Αφρικής.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο