spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήΚαταφύγια αδέσποτων ζώων σε Ωραιόκαστρο, Χαλκηδόνα και Νάουσα

Καταφύγια αδέσποτων ζώων σε Ωραιόκαστρο, Χαλκηδόνα και Νάουσα

Το «πράσινο φως» για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων στους δήμους Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος, στη Θεσσαλονίκη, και Νάουσας, στην Ημαθία, άναψε το υπουργείο Εσωτερικών, εντάσσοντας προς χρηματοδότηση την κατασκευή των συγκεκριμένων έργων στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ύστερα απ’ αυτή την έγκριση, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας, οι δήμοι Ωραιοκάστρου και Χαλκηδόνος προχωρούν στην κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων συντροφιάς και μικρής κλινικής ζώων, συνολικού προϋπολογισμού, περίπου 750.0000 ευρώ.

«Δουλέψαμε σκληρά και μεθοδικά για να δώσουμε άμεση και ουσιαστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Ως διοίκηση πετύχαμε να εξασφαλίσει ο δήμος Ωραιοκάστρου την απαραίτητη χρηματοδότηση για να κατασκευάσουμε και να λειτουργήσουμε εγκαταστάσεις καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στο πλαίσιο διαδημοτικής συνεργασίας με τον δήμο Χαλκηδόνος», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Επιπλέον, στη Νάουσα εγκρίθηκε η πρόταση του δήμου για την κατασκευή καταφυγίου και φιλοξενία αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προμήθεια εξοπλισμού καταφυγίου και κτηνιατρείου, με προϋπολογισμό 372.000 ευρώ.

«Οι νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι οι πλέον σύγχρονες, όπως επίσης και ο εξοπλισμός τους, ενώ αυτή είναι η αφετηρία για τις επόμενες δράσεις μας, που θα έρθουν και θα ενισχύσουν σημαντικά την περισυλλογή και κυρίως την φροντίδα των μικρών μας φίλων», υπογράμμισε ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλας Καρανικόλας.

 

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα