spot_img
10.1 C
London
ΑρχικήΔύο εβδομάδες στο «μηδέν» η Μελβούρνη

Δύο εβδομάδες στο «μηδέν» η Μελβούρνη

Δεκατέσσερις ημέρες χωρίς κανένα θάνατο ή νέο κρούσμα συμπλήρωσε η Μελβούρνη, έπειτα από τέσσερις μήνες σκληρού λοκντάουν και κλειστά σύνορα, τόσο για το εσωτερικό της Αυστραλίας, όσο και για το εξωτερικό της χώρας.

Η τελευταία φορά που η πολιτεία Βικτώρια κατέγραψε αντίστοιχα «μηδενικά» ήταν στις 22 Φεβρουαρίου. Παρά τα ενθαρρυντικά δεδομένα η άρση των μέτρων γίνεται αργά και σταδιακά. Όπως συμφωνήθηκε σήμερα στο Εθνικό Συμβούλιο, στόχος είναι να ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα όλων των πολιτειών και Επικρατειών, εκτός της Δυτικής Αυστραλίας από την 1η Δεκεμβρίου και έως τα Χριστούγεννα.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον τόνισε ότι είναι σημαντικό η Αυστραλία να ανοίξει με ασφάλεια και να παραμείνει ανοιχτή.

«Ο στόχος είναι να ανοίξει ξανά με ασφάλεια και στη συνέχεια να παραμείνει με ασφάλεια ανοιχτή. Το άνοιξε-κλείσε άνοιξε-κλείσε δεν οδηγεί πουθενά», είπε χαρακτηριστικά.

Η Αυστραλία βρίσκεται στην 91η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, με συνολικά 27.669 κρούσματα και 907 νεκρούς, εκ των οποίων δεκάδες Έλληνες ομογενείς. Αυτή την στιγμή έχει μόνο 1.328 ενεργά κρούσματα, κανένα σε σοβαρή κατάσταση.

Η επιτυχία που έχει παρουσιάσει η Αυστραλία στην αντιμετώπιση της πανδημίας έγινε αντικείμενο συζήτησης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης που είχε ο Αυστραλός πρωθυπουργός με τον εκλεγμένο Πρόεδρο των Η.Π.Α. Τζο Μπάιντεν.

Ο Σκοτ Μόρισον είπε ότι τηλεφώνησε στον Τζο Μπάιντεν προκειμένου να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές και ένα θέμα που τέθηκε ήταν η συγκριτική επιτυχία της Αυστραλίας στη διαχείριση της πανδημίας COVID-19.

«Ο εκλεγμένος Πρόεδρος ενδιαφέρθηκε πολύ για την επιτυχία της Αυστραλίας και τι θα μπορούσε να προσφέρει το παράδειγμα της χώρας μας, από τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε την πανδημία COVID-19 και τις οικονομικές διαστάσεις της.»

Μελβούρνη, ανταπόκριση: Έμμα Παπαεμμανουήλ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα