Θεσσαλονίκη: Η κάμερα της ΕΡΤ3 στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου

0
1

Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο δυσκολότερο σημείο από την έναρξη της πανδημίας. Μετά τη 13η μέρα περιοριστικών μέτρων δεν υπάρχουν στοιχεία σταθεροποίησης της διασποράς της νόσου. Στο 100% πληρότητα στις ΜΕΘ έχει φτάσει το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Ήδη δύο ιδιωτικές συνδράμουν την κατάσταση. Όπως ανακοινώθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ οι κενες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη σήμερα είναι 8, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η καρδιοχειρουργική του «Παπανικολάου». Στο ΑΧΕΠΑ νοσούν 150 εργαζόμενοι, μία γυναίκα εξ αυτών σε ΜΕΘ χωρίς να υποφέρει από υποκείμενα νοσήματα.

Η κατάσταση είναι τόσο εκτός ελέγχου ώστε σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκο σε περιφερειακό νοσοκομείο της κεντρικής Μακεδονίας αναγκάζονται να νοσηλεύουν περιστατικά σε ΜΕΘ, γενικά περιστατικά, με περιστατικά κορονοϊού με ένα απλό παραβάν ενδιάμεσα. Από το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει ράπιντ τεστ σε γιατρούς εντοπίζοντας στους πρώτους 200 ελέγχους το 4% θετικούς και ασυμπτωμάτικούς.

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ3 Φρόσω Βαρβάρα βρέθηκε σήμερα στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου αποτυπώνοντας την κατάσταση και τον τιτάνιο αγώνα ασθενών, γιατρών και νοσηλευτών ενάντια στον αόρατο εχθρό.

Tην ίδια ώρα το γύρο του κόσμου κάνει ρεπορτάζ του Reuters με συγκλονιστικές εικόνες από ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου την ώρα που οι νοσηλεύτριες μιλούν σε ασθενή και τον ενημερώνουν ότι έχει διασωληνωθεί.