ΕΕ: Εάν υπάρχουν απωθήσεις μεταναστών όπως εικάζεται, είναι απαραίτητο να ερευνηθούν

0
1

Την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FRONTEX εξέφρασε η Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον μετά την τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων Υπουργών Εσωτερικών.

«Στην ΕΕ αναπτύσσουμε το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης των συνόρων και η FRONTEX είναι σημαντικό μέρος αυτού. Και βέβαια κάθε ευρωπαϊκή υπηρεσία πρέπει να συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο θεμελιωδών δικαιωμάτων», τόνισε η κα. Γιόχανσον, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συνεδρίαση του ΔΣ της FRONTEX μετά τα δημοσιεύματα για απωθήσεις μεταναστών, και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχουν απωθήσεις όπως εικάζεται, βεβαίως είναι απαραίτητο να ερευνηθούν επαρκώς για να γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί».

«Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα της ειδικής συνεδρίασης του ΔΣ της FRONTEX» συνέχισε η Ίλβα Γιόχανσον, και επισημαίνοντας ότι «τώρα ξεκίνησαν μια διαδικασία με απόλυτη διαφάνεια για να αποσαφηνίσουν εάν ή τι πραγματικά έχει συμβεί» εξέφρασε την «πλήρη εμπιστοσύνη σε αυτή τη διαδικασία».

Πηγή: ΕΡΤ / Ανταπόκριση: Ειρήνη Ζαρκαδούλα