spot_img
12.9 C
London
ΑρχικήΡεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία – Σε πολύ υψηλό επίπεδο οι θάνατοι στην...

Ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία – Σε πολύ υψηλό επίπεδο οι θάνατοι στην Ιταλία

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι καταγράφηκαν άλλα 33.470 κρούσματα της Covid-19, ο υψηλότερος αριθμός μέσα σε 24 ώρες μέχρι σήμερα, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί νεότερος απολογισμός νεκρών. Ο αριθμός των θανάτων από Covid-19 στη Βρετανία είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη και ο πέμπτος στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό.

Ο Μπόρις Τζόνσον προχώρησε σε πανεθνικό λοκντάουν διάρκειας ενός μήνα, εν μέσω του φόβου ότι η αύξηση των μολύνσεων θα οδηγήσει σε κατάρρευση το σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση επικρίνεται από την αντιπολίτευση επειδή καθυστέρησε πολύ να επιβάλει καραντίνα, τόσο την άνοιξη όσο και τώρα, αλλά και για τις ελλείψεις προστατευτικού ατομικού εξοπλισμού και την αδυναμία της να προστατεύσει τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας.

Ιταλία: Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 636 άνθρωποι

Αύξηση των κουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται σήμερα στην Ιταλία, ενώ ο αριθμός των θανάτων παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 636 άνθρωποι, και καταγράφηκαν 37.978 κρούσματα. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 234.672 διαγνωστικά τεστ. Xθες τα περιστατικά ήταν 32.961, με 623 νεκρούς.

Σε σχέση με χθες, βρίσκονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων, 89 περισσότερα άτομα. Στις ιταλικές ΜΕΘ νοσηλεύονται, συνολικά, 3.170 ασθενείς. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους, παράλληλα, έχουν εισαχθεί 29.873 άνθρωποι (+429 σε σχέση με χθες).

Οι περιοχές της χώρας με περισσότερα κρούσματα είναι σήμερα η Λομβαρδία (9.291), Το Πεδεμόντιο (4.787), η Καμπανία (4.065) και το Βένετο (3.564).

Παράλληλα, το ινστιτούτο έρευνας Gimbe ανακοίνωσε ότι στην Ιταλία , πλέον, πάνω από το 1% του πληθυσμού έχει μολυνθεί από τον ιό. Ποσοστό που οι επιστήμονες συνηθίζουν να θεωρούν οριακό, διότι όταν υπερβαίνεται, η όποια ασθένεια, θεωρείται ότι μεταδίδεται, πλέον, ανεξέλεγκτα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα