ΠΟΕΔΗΝ : Ημέρα δράσης για την υγεία-Κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία

0
0

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζονται κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία μεταξύ 8 και 10 το πρωί.

Η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «τα νοσοκομεία δοκιμάζονται από την πανδημία λόγω των χρόνιων παθογενειών που αντιμετωπίζουν» και «προσαρμόζουν τη λειτουργία τους στην αντιμετώπιση της πανδημίας με μεγάλη επικινδυνότητα» Η ομοσπονδία τονίζει πως έχει επισημάνει πολλές φορές τις παθογένειες του Συστήματος Υγείας που προέρχονται από την ελλιπή στελέχωση και χρηματοδότηση.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν αναπτύξει κλίνες κορονοϊού πολλές φορές χωρίς να πληρούν τους κανόνες ασφαλείας» και πως «πολλά νοσοκομεία δεν διαθέτουν μοριακούς αναλυτές για τη διενέργεια εργαστηριακών τεστ για κορονοϊό».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει «υπερβολική την απόφαση για αναστολή των χειρουργείων σε ποσοστό 80% και τη σταδιακή μετατροπή των ΜΕΘ μόνο για περιστατικά κορονοϊού», εκτιμώντας ότι «θα αυξηθεί η νοσηρότητα από άλλες παθήσεις» και ζητά επαρκή χρηματοδότηση για τον τομέα της υγείας, άμεσα προσλήψεις προσωπικού, αλλά και την επίλυση οικονομικών αιτημάτων του κλάδου, όπως η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.