spot_img
7.6 C
London
ΑρχικήΗ πανδημία θέτει ξανά εκτός λειτουργίας το σιντριβάνι της Γενεύης

Η πανδημία θέτει ξανά εκτός λειτουργίας το σιντριβάνι της Γενεύης

Εκτός λειτουργίας θα τεθεί ξανά, για δεύτερη φορά φέτος, το εμβληματικό σιντριβάνι της Γενεύης. Σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές της ελβετικής πόλης, η διακοπή της λειτουργίας του φημισμένου Jet d’Eau (που εκτοξεύει νερό σε ύψος 140 μέτρων πάνω από τη λίμνη Λεμάν) αναμένεται να λειτουργήσει ως ένα «μήνυμα» προς τους πολίτες, για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων με σκοπό την προστασία από τον κορονοϊό.

Εξαιτίας των ετήσιων εργασιών συντήρησης, ο πίδακας-αξιοθέατο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας και επρόκειτο να λειτουργήσει πάλι οπό αύριο (Πέμπτη 12/11). Ωστόσο,  οι αρχές της Γενεύης αποφάσισαν να «κρύψουν» προσωρινά το έμβλημα της πόλης, δεδομένου του δεύτερου κύματος της πανδημίας από το οποίο πλήττεται έντονα και η Ελβετία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης του καντονιού της Γενεύης, κλείνοντας (για την ώρα) το μαγευτικό σιντριβάνι που προσελκύει μεγάλο αριθμό τουριστών, οι αρμόδιοι ελπίζουν να στείλουν ένα νέο μήνυμα προς τον πληθυσμό, επισημαίνοντας ότι οι έξοδοι και οι αλληλεπιδράσεις πρέπει να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο για το χρονικό διάστημα που διανύουμε.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η λειτουργία του πελώριου σιντριβανιού διακόπτεται για φέτος. Το Jet d’Eau παρέμεινε επίσης εκτός λειτουργίας την άνοιξη, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων, διαρκείας 83ων ημερών, για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Το σιντριβάνι, που εκτοξεύει νερό σε ύψος 140 μέτρων, με ταχύτητα εκτόξευσης τα 200 χιλιόμετρα την ώρα, υπάρχει στη Γενεύη από το 1891. Η λειτουργία του διακόπτεται μόνο όταν η πόλη δοκιμάζεται από ισχυρούς ανέμους και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ή (όπως αποδείχθηκε) σε περιόδους πανδημίας.  Όπως και άλλα εμβληματικά μνημεία στις πόλεις του κόσμου (π.χ. το Empire State building στη Νέα Υόρκη) το Jet d’Eau φωταγωγείται το βράδυ με διάφορα χρώματα.

Μπορεί η Ελβετία να μη δοκιμάστηκε ιδιαίτερα κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας του SARS-CoV-2. Τώρα ωστόσο πλήττεται σοβαρά από το δεύτερο κύμα. Στη Γενεύη, όπου υπάρχουν προβλήματα με τα γεμάτα ασθενείς νοσοκομεία, έκλεισαν όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα καταστήματα που δεν είναι απολύτως απαραίτητα, σε μια προσπάθεια μείωσης των κρουσμάτων του κορονοϊού και των θανάτων από τη νόσο Covid-19.


Πηγές: france24.com/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Associated Press

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα