spot_img
4.7 C
London
ΑρχικήΒρετανία: Έξι μέρες προθεσμία στους φοιτητές για εσωτερικό «επαναπατρισμό» λόγω Χριστουγέννων

Βρετανία: Έξι μέρες προθεσμία στους φοιτητές για εσωτερικό «επαναπατρισμό» λόγω Χριστουγέννων

Έξι ημέρες θα έχουν στην διάθεση τους οι φοιτητές στην Αγγλία τον επόμενο μήνα για να ταξιδέψουν στο σπίτι τους πριν από τα Χριστούγεννα, με μαζικές δοκιμές να πραγματοποιούνται στην πανεπιστημιούπολη πριν τους επιτραπεί να φύγουν ενώ θα υποβάλλονται σε ταχεία διαγνωστικά τεστ κορονοϊού με «αποτελέσματα μέσα σε μια ώρα» σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας.

Μια μαζική έξοδος θα πραγματοποιηθεί στις κλιμακωτές ημερομηνίες αναχώρησης που καθορίζονται από τα πανεπιστήμια από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου σύμφωνα με σχέδιο που ανακοίνωσε το Τμήμα Παιδείας (DfE) την Τρίτη το βράδυ. Μέχρι σήμερα, περίπου 90 βρετανικά πανεπιστήμια έχουν αναφέρει περιπτώσεις με κορονοϊό.

Επιπλέον, «τρίμηνο πέρασμα στην ελευθερία» θα μπορούσε να σημαίνει η θετική διάγνωση ενός τεστ Covid 19 για έναν ασθενή μετά από καραντίνα για δύο εβδομάδες σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Ο κυβερνητικός σύμβουλος καθηγητής Σερ Τζον Μπελ, επισήμανε ότι οι ασθενείς με Covid για τουλάχιστον 90 ημέρες θα πρέπει να είναι σε θέση να κάνουν ό,τι θέλουν. Ο ειδικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανέφερε ότι σκοπός είναι να ανοίξει ξανά την κοινωνία» και να επιτρέψει στους ανθρώπους να κυκλοφορούν ελεύθεροι με τα τρένα, στους κινηματογράφους και σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα