Από Γενάρη ο μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα δηλώνει ο Β. Κοντοζαμάνης

0
3

Από τον Ιανουάριο και μετά θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε μαζικούς εμβολιασμούς δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης σε online event της διεθνούς ένωσης αερομεταφορών ΙΑΤΑ.

Τα νέα για το εμβόλιο της Pfizer είναι θετικά και πολλά υποσχόμενα, είπε, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει έρθει σε συμφωνία με τέσσερις παραγωγούς εμβολίων και η Ελλάδα συμμετέχει και στις τέσσερις συμφωνίες. Εστιάζοντας στο δύσκολο, όπως είπε, στρατηγικό σχεδιασμό του εμβολιασμού, ο κ. υφυπουργός ανάφερε ότι Θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την υπόλοιπη Ευρώπη, μόλις τα εμβόλια πάρουν τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τον διεθνή οργανισμό Εuropean Μedicines Αgency.

Σημειώνεται ότι μόνο από τις ΗΠΑ αναμένεται αναμένεται να φθάσουν σε πρώτη φάση περίπου 1,6 εκατομμύρια δόσεις. Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων θα ολοκληρωθεί στην Ελλάδα καθώς από την Αθήνα θα ξεκινήσει το μοίρασμά  προς τα νοσοκομεία αναφοράς Covid σε ολόκληρη την χώρα.

Τα εμβόλια θα αποθηκευτούν σε θαλάμους βαθιάς κατάψυξης στους -70 βαθμούς Κελσίου, όπου μπορούν να διατηρηθούν για 6 μήνες. Το εμβόλιο μπορεί να μείνει ενεργό και σε θαλάμους ψύξης από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, αλλά για μόλις μια εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ