Ντ. Μπακογιάννη: Υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς στην Ελλάδα, είτε είναι πολιτικός, είτε είναι πολίτης (audio)

0
2

«Υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς στην Ελλάδα, είτε είναι πολιτικός είτε είναι πρωθυπουργός, είτε απλός πολίτης δήλωσε για τον Παύλο Πολάκη, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή «Καθρέφτης» του Χρήστου Μιχαηλίδη.

Ειδικότερα, η πρώην υπουργός σχολίασε: «Εμείς οι πολιτικοί έχουμε διπλή υποχρέωση. Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τις οικογένειες μας, τους εαυτούς μας και τους συνεργάτες μας. Αλλά έχουμε και την υποχρέωση να συμπεριφερόμαστε ακριβώς με βάση τους κανόνες και τις οδηγίες για λόγους παραδειγματισμού. Και θα ήταν πάρα πολύ περίεργο, αν ένας άνθρωπος και με τη δική μου αναγνωρισιμότητα, έκανε κάτι το οποίο θα ήταν κόντρα στις οδηγίες. Και αυτό και είναι και το μεγάλο πρόβλημα με αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης. Πέραν όλων των υπολοίπων, έδωσε ένα μήνυμα ότι μπορούμε να αψηφήσουμε και να παρανομήσουμε ελεύθερα. Ευτυχώς είναι λίγοι και τείνουν να εκλείψουν οι πολιτικοί, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους υπεράνω του νόμου. Υπεράνω του νόμου δεν είναι κανείς στην Ελλάδα είτε είναι πολιτικός είτε είναι πρωθυπουργός είτε απλός πολίτης. Άρα αυτό το μήνυμα θα έπρεπε να δώσει ο κ. Τσίπρας στον κ. Πολάκη και να μην προσπαθεί να τον καλύψει διαφορετικά».

Για τις αμερικανικές εκλογές, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Είμαι ευτυχής για την εκλογή Μπάιντεν, γιατί η Αμερική θα βρει σταθερότητα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και θα έχει μια προβλεψιμότητα».

Αναφορικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, η κ. Μπακογιάννη επισήμανε πως «έχει πολλά προβλήματα στην οικονομία και τα τραγελαφικά που έχουν γίνει στο υπουργείο Οικονομικών με την παραίτηση του γαμπρού του, αποτελούν ουσιαστική ομολογία χρεοκοπίας. Και σε όλα αυτά του ήρθε στο κεφάλι και η εκλογή Μπάιντεν, που δεν το επιθυμούσε».

Τέλος, για την πορεία επίλυσης του Κυπριακού ανέφερε ότι «είναι κακή εξέλιξη η εκλογή Τατάρ».