Γιατί οι γάτες λατρεύουν τα πληκτρολόγια – Ερευνητές εξηγούν

0
2

Όταν η γάτα «παίζει» με το πληκτρολόγιο του υπολογιστή είναι γιατί προσπαθεί να σας μιμηθεί και αυτό αποτελεί δείγμα νοημοσύνης, εξηγούν οι ειδικοί. 

Αυτή την εποχή η τηλεργασία λόγω κορονοϊού αποτελεί καθημερινότητα για τους περισσότερους. Όσοι έχουν γάτες αντιμετωπίζουν ένα άλλοτε χαριτωμένο και άλλοτε εκνευριστικό πρόβλημα: Εκεί που κάθονται στο γραφείο τους, έτοιμοι να πληκτρολογήσουν κάτι ή να λάβουν μέρος σε μια τηλεδιάσκεψη, το …θρασύ αιλουροειδές πάει και κάθεται με άνεση πάνω στο πληκτρολόγιο, μια θέση όχι ιδιαίτερα αναπαυτική, που είναι λες και την επιλέγει επίτηδες, μόνο και μόνο για να σας δυσκολέψει τη ζωή.

Γιατί άραγε οι γάτες λατρεύουν τον χώρο πάνω στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας, είναι τυχαίο; Η επίσκεψη των χνουδωτών τετράποδων στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή μας είναι απόδειξη νοημοσύνης σύμφωνα με μελέτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Loránd της Βουδαπέστης διαπίστωσαν ότι οι γάτες έχουν την ικανότητα να καταγράφουν και να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες συμπεριφορές και κινήσεις και έπειτα να τις μιμούνται κάνοντας παρόμοιες. Μέχρι στιγμής αυτό έχει παρατηρηθεί σε λίγα ζώα, όπως στους πιθήκους και τα δελφίνια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γάτες κάθονται σε μια ελεύθερη καρέκλα στο τραπέζι όταν τρώμε αλλά και που «προσγειώνονται» στο πληκτρολόγιο μας και όχι επειδή είναι απλώς …αγενείς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ