spot_img
7.4 C
London
ΑρχικήΝοσοκομείο Παπανικολάου – Κορονοϊός: Βραβείο σε έρευνα που εντοπίζει προδιάθεση για πιο...

Νοσοκομείο Παπανικολάου – Κορονοϊός: Βραβείο σε έρευνα που εντοπίζει προδιάθεση για πιο σοβαρή λοίμωξη

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι» μίλησε τη Δευτέρα η αιματολόγος Ελένη Γαβριηλάκη, κύρια ερευνήτρια βραβευμένης μελέτης για τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου, βάσει της οποίας μπορεί να εντοπιστεί αν υπάρχει γενετική προδιάθεση σε κάποιον να χρειαστεί νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Όπως ανέφερε η κυρία Γαβριηλάκη, οι επιστήμονες που συμμετέχουν στην έρευνα ασχολούνται με το συμπλήρωμα, και βρήκαν ότι κάποιες μεταλλάξεις που μπορεί να έχουμε εκ γενετής μπορεί να μας προδιαθέσουν στο να εμφανίσουμε μια πιο σοβαρή λοίμωξη και να χρειαστεί να νοσηλευτούμε σε ΜΕΘ. «Αυτό έχει μια πολύ σημαντική επίδραση στο πώς θα διαχειριστούμε την πανδημία, γιατί μπορεί να μας βοηθήσουν συγκεκριμένα φάρμακα που στοχεύουν το συμπλήρωμα, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά και ασφαλή», πρόσθεσε η ίδια.

Η έρευνα βραβεύτηκε με Healthcare Business Award, στο Πανελλήνιο Αιματολογικό Συνέδριο και στο Αμερικανικό Αιματολογικό Συνέδριο, για την παγκόσμια πρωτοτυπία της.

Υπάρχει ένα ποσοστό που μπορεί να εκδηλώσει σοβαρή λοίμωξη, για τον λόγο αυτό κάνουμε αυτή τη μελέτη της γενετικής προδιάθεσης, σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Αττικό», με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τώρα και με τον κ. Αστερή καθηγητή υπολογιστικής μηχανικής, συμπλήρωσε η κυρία Γαβριηλάκη. Στόχος να βρεθούν η μία-δύο μεταλλάξεις που θα μπορούσαμε να ελέγξουμε στην καθημερινή πράξη, και να πούμε ότι ένας ασθενής μπορεί να νοσήσει πιο σοβαρά και χρειάζεται να πάρει μια πιο στοχευμένη θεραπεία, διευκρίνισε.

 

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα