Ασφυκτική η πίεση στο σύστημα Υγείας – Κρούσματα σε γηροκομείο στον Λαγκάδα

0
1

Πιο σαρωτικό από το πρώτο αποδεικνύεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τον αριθμό των κρουσμάτων να έχει εκτοξευτεί, τα νοσοκομεία να δοκιμάζουν τις αντοχές τους και οι θάνατοι να αυξάνονται.

Σε γηροκομείο του Λαγκαδά 10 τρόφιμοι από τους 55 διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό όπως και μια νοσηλεύτρια. Σε σοβαρότερη κατάσταση είναι μια 80χρονη, η οποία διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, στις φυλακές Διαβατών εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό 15 κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ήδη ένας υπάλληλος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με πνευμονία.

Το τελευταίο 24ωρο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.914 νέα κρούσματα, ενώ σημειώθηκαν δύο αρνητικά ρεκόρ. Οι θάνατοι ανήλθαν σε 35 μέσα σε μια μέρα, και οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασαν τους 228. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, 396 εντοπίζονται στην Αττική, 483 στη Θεσσαλονίκη, 125 στην Πέλλα, 106 στο Κιλκίς και 86 στις Σέρρες.

Από τις 1.063 κλίνες ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, κενές είναι οι 329. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι μόνο όταν ο αριθμός των κρουσμάτων φθάσει σε τριψήφια νούμερα και οι διασωληνωμένοι είναι κάτω από 200, τότε μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση θα ελέγχεται.

Πηγή: ΕΡΤ