spot_img
11.7 C
London
ΑρχικήΔήλωση της Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Δημήτρη Φατούρου

Δήλωση της Λίνας Μενδώνη για τον θάνατο του Δημήτρη Φατούρου

«O Δημήτρης Φατούρος δίδαξε την αισθητική και την ποιότητα στον δημόσιο χώρο και στη δημόσια συζήτηση», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, πληροφορούμενη τον θάνατό του.

«Με τις πολλές ιδιότητές του, του πανεπιστημιακού δασκάλου, του αρχιτέκτονα, του εικαστικού καλλιτέχνη, του συγγραφέα, του υπουργού και του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Φατούρος δίδαξε την αισθητική και την ποιότητα στον δημόσιο χώρο και στη δημόσια συζήτηση» αναφέρει η κ. Μενδώνη.

«Το έργο του και η τοποθέτησή του στα κοινά χαρακτηρίζονταν από τον μοντερνισμό, τον ρασιοναλισμό και το αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν πάντοτε από τους πρώτους, την άποψη του οποίου ζητούσαν οι πάντες για δημόσια ζητήματα αισθητικής και πολιτικής. Η γαλήνια λογική του και ο ήρεμος σαφής λόγος του αποτέλεσαν παράδειγμα για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Η απώλειά του θα είναι αισθητή. Το πλούσιο και πολύπλευρο έργο του παραμένει ζωντανό για να μας εμπνέει και να μας διδάσκει», καταλήγει η υπουργός Πολιτισμού.

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα