spot_img
10 C
London
ΑρχικήΣτο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης-Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών με covid σε...

Στο «κόκκινο» τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης-Άρχισαν οι διακομιδές ασθενών με covid σε ιδιωτικές κλινικές

   Στο «κόκκινο» παραμένουν τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Στο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν μόνο τέσσερις κλίνες διαθέσιμες στις ΜΕΘ, από τις 25 συνολικά για ασθενείς με covid 19, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 100 άνθρωποι με κορονοϊό.
  Στη γενική εφημερία του νοσοκομείου, συνεχίζουν όμως να εξυπηρετούνται και άλλα περιστατικά, συνεπώς υπάρχει δυσκολία διαχείρισής τους. Ασθενείς του νοσοκομείου
» Γεώργιος Γεννηματάς», διακομίζονται ήδη σε ιδιωτικές κλινικές, οι οποίες έχουν αναλάβει την υποχρέωση να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αλλά οι ιδιοκτήτες τους εκφράζουν τους προβληματισμούς τους.

  Στα διαγνωστικά κέντρα, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα τεστ κορονοϊού, με ένα ποσοστό της τάξεως του 20% να βγαίνει θετικό, ωστόσο η πιο αξιόπιστη διάγνωση, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι το μοριακό τέστ.
Πέντε παιδιά με covid, νοσηλεύονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Το ένα από αυτά εμφάνισε πνευμονία αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν κρίνεται ανησυχητική από τους θεράποντες ιατρούς, ενώ ένα άλλο πήρε εξιτήριο.

 21 κρούσματα εντοπίστηκαν στις φυλακές Διαβατών. 15 κρατούμενοι βρέθηκαν θετικοί στον ιό και 6 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

spot_img

latest articles

explore more

Ελλάδα Τώρα