spot_img
11.8 C
London
ΑρχικήΔ. Κουτσούμπας: Αγώνας ενάντια στο κύμα των νέων αντιεκπαιδευτικών – αντεργατικών –...

Δ. Κουτσούμπας: Αγώνας ενάντια στο κύμα των νέων αντιεκπαιδευτικών – αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ είχε ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΟΛΜΕ, ήταν ο πρόεδρός της Θ. Τσούχλος. Στη συνάντηση συμμετείχε ακόμη ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ & υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη συνάντηση ο Δημήτρης Κουτσούμπας όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Για τις εκλογές της ΟΛΜΕ και την απόφασή της να απέχει από την ηλεκτρονική ψηφοφορία: «Στηρίζουμε την απόφαση της ΟΛΜΕ να απέχει από την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία – παρωδία, που επιβάλλει το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση, σε μια περίοδο μάλιστα που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η μαζική, συλλογική, διαδικασία των σωματείων, των ΕΛΜΕ, η ζωντανή συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων, ο αγώνας ενάντια στο κύμα των νέων αντιεκπαιδευτικών, αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται αυτή την περίοδο και το επόμενο διάστημα».

Σχετικά με τα μέτρα για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας: «Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας και την υπόσχεσή μας ότι θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα, σε συνθήκες πανδημίας, με βάση τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών, για μαζικούς διορισμούς στο εκπαιδευτικό σύστημα, με μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με μαζικούς διορισμούς,επίσης, καθαριστριών, που είναι απαραίτητες αυτή την περίοδο, αλλά και ταυτόχρονα για να αραιώσουν οι αίθουσες, τα τμήματα, με ανώτερο το να υπάρχουν 15 παιδιά σε κάθε τάξη.

Αυτό είναι ζήτημα που απαιτεί το ΚΚΕ, που απαιτεί το εκπαιδευτικό κίνημα, όπως και το κίνημα των μαθητών, που ξεκίνησαν μεγάλες μαθητικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα. Απαιτούμε άμεσα δωρεάν μαζικά τεστ για όλους τους μαθητές, για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Και φυσικά να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, που δεν λύνει βέβαια το πρόβλημα, ούτε πολύ περισσότερο να έχουν στο μυαλό τους να μονιμοποιηθεί αυτή η κατάσταση, αλλά με τον απαραίτητο εξοπλισμό των παιδιών, που τον χρειάζονται, έτσι ώστε να μην έχουμε μαθητές δύο και τριών ταχυτήτων.

Όλα αυτά, μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα, όπως είναι ο νέος συνδικαλιστικός νόμος, οι νέοι περιορισμοί, η καταστολή και ο αυταρχισμός απέναντι στο εκπαιδευτικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα, θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής και του Κόμματός μας και όλων των πολιτικών κομμάτων».

Για την απαράδεκτη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις εκλογές της ΟΛΜΕ: «Εμείς, ως ΚΚΕ, θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και στη βουλή και προς την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να σταματήσει αυτή η διαδικασία, να ακυρωθεί η επιμονή του υπουργείου Παιδείας, που φτάνει μέχρι και το σημείο γελοιότητας -δεν είναι γελοιότητα, είναι τραγωδία στην πραγματικότητα- είναι αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό το μέτρο που παίρνει να υποχρεώνει ακόμα και τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να απέχουν, που δεν θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα, να τους έχει αναρτήσει στους καταλόγους των υποψηφίων για την επόμενη εκλογική διαδικασία, την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Είναι απαράδεκτο, θα πρέπει με παρέμβαση της πλειοψηφίας της βουλής, αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης, να καταργηθεί αυτό το μέτρο του υπουργείου Παιδείας άμεσα!».

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα