Μικρή είναι η πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού από τα μικρά παιδιά σε άλλα άτομα

0
4

Πολλά έχουν γραφεί μέχρι στιγμής για τον ρόλο των παιδιών στην μετάδοση του ιού SARS-CoV-2 και τη συμβολή τους στην πανδημία COVID-19. Οι ερευνητές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, ενώ τα παιδιά προσβάλλονται από τον SARS-CoV-2 δεν φαίνεται να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους.

Επιπλέον τα παιδιά συνήθως έχουν ασυμπτωματική ή μέτρια νόσο, συγκριτικά με τους ενήλικες. Ειδικά τα παιδιά κάτω των 5 ετών είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον ιό.

Iδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μια επιστημονική μετα-ανάλυση, η οποία έδειξε ότι τα παιδιά κάτω των 12- 14 ετών είναι λιγότερα ευάλωτα στη λοίμωξη συγκριτικά με τους ενήλικες.

Η πιθανότητα μετάδοσης αυξάνεται με την ηλικία, ενώ οι έφηβοι έχουν την ίδια δυναμική μετάδοσης με τους ενήλικες. Στις ΗΠΑ, τα κρούσματα σε μαθητές είναι περισσότερα στα λύκεια και ακολουθούν τα γυμνάσια και τα δημοτικά.

Ο παθοφυσιολογικός μηχανισμός (μικρότερης μετάδοσης του ιού από τα παιδιά) δεν έχει διαλευκανθεί πλήρως, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο μικρότερο μέγεθος των πνευμόνων των μικρών παιδιών και τη μικρότερη δυνατότητα παραγωγής αερολύματος (αιωρήματος σταγονιδίων) ή και στο μικρότερο δυναμικό μετάδοσης καθώς τα περισσότερα είναι εντελώς ασυμπτωματικά.

Σε πρόσφατη επιστημονική δημοσίευση στο περιοδικό Nature

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here