spot_img
7.6 C
London
ΑρχικήΚ.Χαριτόπουλος: Οι συμπολίτες μας αγνόησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Κ.Χαριτόπουλος: Οι συμπολίτες μας αγνόησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα

«Η Κομοτηνή περνάει μια δύσκολη κατάσταση όπως και ο Νομός Ροδόπης. Από μια περιοχή χωρίς κανένα κρούσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα φτάσαμε στη φάση 4 του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Όλα αυτά έγιναν γιατί οι συμπολίτες μας αγνόησαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας και έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, ο κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

«Σήμερα», όπως είπε, «βλέπουμε μια μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση. Ευτυχώς ακόμη είναι στα νέα άτομα και γι αυτό δεν έχουμε πολλούς και βαριά νοσούντες.» αλλά σημείωσε ότι: «Δυστυχώς αν δεν προσέξουμε αυτή η επιβάρυνση θα περάσει και στα ηλικιωμένα άτομα και τότε εκτός από την νόσηση να έχουμε και δυσάρεστα αποτελέσματα».

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες που ανήκουν είτε σε ευπαθείς ομάδες, είτε είναι άνω των 65 ετών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να μειώσουν δραστικά τις κοινωνικές επαφές τους . Αλλά και στις νέες και στους νέους να επιδείξουν σοβαρότητα κι υπευθυνότητα, μειώνοντας τις κοινωνικές τους επαφές, και προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους γονείς και τους ηλικιωμένους συγγενείς τους, και να μην ξεχνούν ότι κανείς δεν είναι άτρωτος. Για να μπορέσει, όπως είπε, μετά από 14 μέρες να μειώσει η Ροδόπη το επιδημιολογικό της φορτίο και η καθημερινότητά της να είναι πιο εύκολη.

Φώτο: Κώστας Χαριτόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα