spot_img
5.3 C
London
ΑρχικήΣυρροή για rapid tests πριν αλλάξει «χρώμα» η Θεσσαλονίκη – Κρίσιμες συσκέψεις

Συρροή για rapid tests πριν αλλάξει «χρώμα» η Θεσσαλονίκη – Κρίσιμες συσκέψεις

Η ανησυχία για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αποτυπώνεται και στη συρροή για rapid test εκατοντάδων πολιτών στις 8 κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, οι οποίες και τις επόμενες ημέρες θα δέχονται πολίτες από τις 10 το πρωί ως το βράδυ στην παραλία της συμπρωτεύουσας.

«Θα προσπαθήσουμε να περάσουν όλοι», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας που μετέβη στη Θεσσαλονίκη συνοδεία κλιμακίων του Οργανισμού, θα έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους φορείς.

«Μας ανησυχεί η θεσσαλονίκη’, δήλωσε ο κ. Αρκουμανέας στην ΕΡΤ, υπενθυμίζοντας και την χθεσινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Επιτροπής Υγείας του ΕΟΔΥ.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε έκτακτη τηλεδιάσκεψη μεταξύ των μελών της Επιτροπής Υγείας του ΕΟΔΥ ενώ σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.

Μέσα σε μία μόλις ημέρα διαγνώστηκαν σχεδόν 384 κρούσματα, ενώ οι φόβοι των επιδημιολόγων ακόμη και για δεκαπλασιασμό των κρουσμάτων συνδέονται και με τα

αστικά λύματα όπου διαπιστώθηκε ιικό φορτίο αυξημένο κατά 300% πρόσφατα.

Στις 5 Οκτωβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραφε τη θετικότερη επίδοση με μόλις 2 κρούσματα σε σύνολο 303 πανελλαδικά, ενώ μια εβδομάδα αργότερα στις 12 Οκτωβρίου ανακοινώθηκαν 6 κρούσματα και χθες 181 κρούσματα.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα