Γ. Πατλάκας: Κάτω των 23 ετών οι περισσότεροι θετικοί στην Covid-19 στη Ροδόπη

0
3

Ικανοποιημένος από τον τρόπο οργάνωσης του Γενικού Νοσοκομείου «Σισμανόγλειο» για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Γιώργος Πατλάκας, πνευμονολόγος, διευθυντής της πνευμονολογικής κλινικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στην ειδικά διαμορφωμένη για Covid κλινική στον 3ο όροφο δε νοσηλεύονται  αυτή τη στιγμή ασθενείς με κορονοϊό. Όλα τα κρούσματα βρίσκονται σε κατ’ οίκον φροντίδα- καραντίνα. «Εφόσον χρειαστεί υπάρχει εκπαιδευμένο προσωπικά και κρεβάτια να νοσηλευτούν παίρνοντας την αγωγή που δίνεται στα Νοσοκομεία αναφοράς στους ασθενείς με κορονοϊό. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι ίδιες για όλα τα νοσοκομεία της χώρας.»

Σύμφωνα με τον κο Γιώργο Πατλάκα, πνευμονολόγο, διευθυντή της πνευμονολογικής κλινικής, στην ειδικά διαμορφωμένη για Covid Κλινική στον 3ο όροφο δεν νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως είπε ο κ. Πατλάκας, τα περισσότερα κρούσματα με κορονοϊό στη Ροδόπη ήταν νέοι κάτω των 23 ετών. «Θαμώνες σε κέντρα διασκέδασης, σε καφέ και χώρους υψηλού συγχρωτισμού», ανέφερε, καλώντας για μια ακόμη φορά όλους και όλες να φορούν τη μάσκα, να κρατούν τις αποστάσεις και να προβαίνουν σε συχνό πλύσιμο των χεριών.

Αναφερόμενος στα rapid test, τα χαρακτήρισε αξιόπιστα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο μοριακός αναλυτής του Νοσοκομείου, όπως είπε. Ένας μοριακός αναλυτής μόνο για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου, όπως διευκρίνισε. Μιλώντας τέλος για τον εξοπλισμό των γιατρών και των νοσηλευτών τον χαρακτήρισε επαρκή, σημείωσε πως αν χρειαστεί «βρίσκουν λύσεις», προσθέτοντας ότι ο χειρισμός και η εμπειρία του προσωπικού είναι τέτοια ώστε μέχρι στιγμής να έχει αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here