Βρετανία: Ένας στους 78 είναι κρούσμα κορονοϊού εκτιμά μελέτη – Πιέσεις για εθνικό λοκντάουν

0
3

Ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται αυξανόμενη πίεση από επιστήμονες να επιβάλει εθνικό λοκντάουν, καθώς νέα μελέτη χτυπά «καμπανάκι» για την πορεία του ιού συμπεραίνοντας ότι 100.000 άτομα καθημερινά μολύνονται από κορονοϊό στην Αγγλία, σύμφωνα με νέα σημαντική ανάλυση. Η μελέτη, από το Imperial College London, αναφέρει ότι ο ρυθμός της επιδημίας επιταχύνεται και εκτιμά ότι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων διπλασιάζεται κάθε εννέα ημέρες.

Επιπλέον έως τα τέλη Φεβρουαρίου του επόμενου έτους οι θάνατοι θα κορυφώνονται σε περίπου 800 την ημέρα, με πιθανότητα 25.000 να νοσηλεύονται και έως 5.000 να χρειάζονται εντατική περίθαλψη στην Αγγλία έως τον Μάρτιο, αναφέρει το περιοδικό The Spectator βασιζόμενο σε ανάλυση της επιστημονικής ομάδας Sage της βρετανικής κυβέρνησης που υποδηλώνει ότι το δεύτερο κύμα θα μπορούσε να είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο, με πολλούς στην ομάδα επιστημόνων να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει δραστική δράση τώρα.

Στα 100.000 τα κρούσματα ημερησίως

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι βρισκόμαστε σε «κρίσιμο στάδιο» και «κάτι πρέπει να αλλάξει». Η μελέτη συνέκρινε τα τελευταία δεδομένα που συλλέχθηκαν μεταξύ 16 και 25 Οκτωβρίου και μεταξύ 18 Σεπτεμβρίου και 5 Οκτωβρίου και οδήγησε στα παρακάτω συμπεράσματα :

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί έχει υπερδιπλασιαστεί με έναν στους 78 ανθρώπους να είναι τώρα θετικοί.

Η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο είναι το Γιορκσάιρ και το Χάμπερ στην βόρεια Αγγλία.

Τρεις φορές περισσότερο μολύνονται όσοι είναι ηλικίας 55-64 και διπλάσια όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 65 ετών.

Ο ρυθμός της επιδημίας έχει επιταχυνθεί με τον αριθμό R – τον αριθμό μεταδοτικότητας – να αυξάνεται από 1,15 σε 1,56. Συγκεκριμένα στα νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά και ανατολικά της Αγγλίας ο αριθμός R είναι πάνω από 2,0 ενώ στο Λονδίνο έχει ανεβεί 2,86.

Χθες, επιπλέον 24.701 άτομα προσβλήθηκαν από κορονοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ 310 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here