Από το προσεχές Σάββατο 24ης Οκτωβρίου τίθεται σε ισχύ απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας σε όσους περιοχές της Ελλάδας βρίσκονται στο «πορτοκαλί» (Αυξημένης Επιτήρησης) και το «κόκκινο» (Αυξημένου Κινδύνου) επίπεδο επιδημιολογικού συναγερμού.

Η απαγόρευση αυτή, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του κ. Χαρδαλιά, η οποία θα αποτυπωθεί την Παρασκευή και στον σχετικό χάρτη της Πολιτικής Προστασίας, αφορά τις εξής περιοχές:

Αττική, ΘεσσαλονίκηΗράκλειο, ΛέσβοΣάμο, ΑχαΐαΖάκυνθο, Ιωάννινα, ΚαρδίτσαΤρίκαλα, ΠέλλαΣέρρεςΛάρισα, Βοιωτία καθώς και νησιά των Κυκλάδων (επίπεδο «3» ή πορτοκαλί χρώμα στον χάρτη και Κοζάνη, Καστοριά (επίπεδο «4» ή κόκκινο χρώμα στον χάρτη).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 12.30 τη νύχτα έως τις 5:00 τα ξημερώματα της επομένης.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός:

Δυσοίωνες προβλέψεις

Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις των επιστημόνων συνεχίζουν να είναι δυσοίωνες για την εξέλιξη της πανδημίας.

Θα είναι έκπληξη αν δεν φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊό» εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Mανώλης Δερμιτζάκης καθηγητής Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης.

Ο ίδιος έκανε λόγο ακόμη και για ενδεχόμενο να σημειωθούν έως και 2.000 κρούσματα, λέγοντας συγκεκριμένα πως εάν έχουμε διπλασιασμό κάθε πέντε –  έξι ημέρες, σε περίπου μια εβδομάδα από τώρα θα οδεύουμε προς τέτοιους αριθμούς.

Σύμφωνα με τον καθηγητή τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν σήμερα είναι στην σωστή κατεύθυνση κι ίσως έπρεπε να έχουν παρθεί και πιο νωρίς για καλύτερο πλαίσιο  πρόληψης και να εμποδίσουμε της αύξησης. 

«Ίσως έπρεπε να τα πάρουμε πριν «χτυπήσει το καμπανάκι» τόνισε χαρακτηριστικά.