spot_img
9.8 C
London
ΑρχικήΚορονοϊός: 865 νέα κρούσματα – 6 θάνατοι σε 24 ώρες

Κορονοϊός: 865 νέα κρούσματα – 6 θάνατοι σε 24 ώρες

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός ανακοίνωσε 865 νέα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθουν να νοσληλεύονται 86 ασθενείς, ενώ ο αριθμός των θανάτων του τελευταίου 24ωρου έφθασε τους 6.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 865 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 82 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 27334, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3672 (13.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 10802 (39.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 28 (32.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 91.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ».

Νωρίτερα, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, Ηλίας Μόσιαλος, προαναγγέλλοντας και αυτός την πιθανότητα μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων, εφιστούσε την προσοχή Πολιτείας, κοινωνικών φορέων και πολιτών, καλώντας σε συντονισμένη αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

«Χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας», ανέφερε.

Για «επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου», τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε στην Καστοριά.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα