spot_img
4.4 C
London
ΑρχικήΠεραιάς – Blue Star Delos: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού – Σε ξενοδοχείο καραντίνας...

Περαιάς – Blue Star Delos: Επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού – Σε ξενοδοχείο καραντίνας 24 Γάλλοι μαθητές

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας στο Blue Star Delos, καθώς υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε γκρουπ μαθητών από τη Γαλλία.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς Γαλλίδα, καθηγήτρια που συνοδεύει 23 Γάλλους μαθητές και επέβαινε στο συγκεκριμένο πλοίο, με συνολικά 485 επιβαίνοντες και με προορισμό τη Σαντορίνη, βρέθηκε θετική στον κορονοϊό.

Το πλοίο έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά χθες λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, αλλάζοντας πορεία, καθώς πριν φτάσει στην Σαντορίνη, ειδοποιήθηκε για το θετικό κρούσμα και γύρισε πίσω.

Από τη γυναίκα είχε ληφθεί δείγμα κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ωστόσο, μέχρι να βγει το αποτέλεσμα του δείγματος, το πλοίο συνέχιζε το ταξίδι του.

Η γυναίκα ταξίδεψε μαζί με άλλους δύο καθηγητές, οι οποίοι συνοδεύουν τους 24 μαθητές από τη Γαλλία στην εκδρομή, που χάλασε καθώς δόθηκε εντολή να επιστρέψουν άμεσα πίσω.

Μετά την άφιξη του Blue Star Delos στον Πειραιά, στο σημείο έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν με βανάκια σε ξενοδοχείο καραντίνας και σήμερα αναμένεται να υποβληθούν σε rapid test, όπως και στους συνοδούς τους.

 Το Blue Star Delos εκτελεί τα δρομολόγια Πειραιάς – Θήρα – Νάξος – Πάρος.

Στη διάρκεια της νύχτας έγιναν όλα τα προβλεπόμενα με την άφιξη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο πλοίο, καθώς απολυμάνθηκαν οι χώροι και ακολουθήθηκε η διαδικασία ιχνηλάτησης.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα