Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό οχημάτων εταιρείας security(video)

0
10

Την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε οχήματα εταιρείας security στην οδό Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ανέλαβε η ομάδα «εμπρηστικός πυρήνας αλληλεγγύης», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Τα ξημερώματα της Δευτέρας 12 Οκτώβρη πυρπολίσαμε δύο οχήματα εταιρίας security επί της οδού Μακεδονίας, στα ανατολικά της πόλης, ενισχύοντας τον πολύμορφο χαρακτήρα του αναρχικού αγώνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα υπεράσπισης των δομών του», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Με την πάροδο του χρόνου βλέπουμε την προσπάθεια της κρατικής εξουσίας να θωρακίσει τον εαυτό της, στοχεύοντας να περιορίσει στο ελάχιστο τις κινήσεις των εν δυνάμει επικίνδυνων στοιχείων που τάσσονται εχθρικά προς αυτήν και τα συμφέροντα που προασπίζεται. Αυτό μπορεί να γίνει αντιληπτό μέσα απο τη εξέλιξη του αντιτρομοκρατικού αλλα και τη θέσπιση νεων κατασταλτικής φύσης νομοθετημάτων, την αναβάθμιση της ασφάλειας των υποδομών που διαθέτει, τις συνεχείς προσλήψεις στο δυναμικό των μπάτσων, όπως και τη σύσταση νεων ομάδων, έτοιμων να επιβάλουν ησυχία, τάξη και ασφάλεια στους δρόμους των μητροπόλεων.

Παράλληλα, σχεδιάζει τις επιθέσεις της και τις εφαρμόζει με σκοπό να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των δυνάμεων που αναμετρείται, όπως και την παρούσα δυναμική τους, ενώ σε άλλες περιπτώσεις να εξουδετερώσει τη φυσική, ηθική, και πολιτική τους υπόσταση. Αυτό ερμηνεύουμε από την προκλητική στάση των μπάτσων στις πορείες, τις συλλήψεις και τις ογκώδεις δικογραφίες που ανα καιρούς στήνονται, τις επιδρομές σε παράνομους χώρους και τις εκκενώσεις κατειλλημένων εστιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here