spot_img
6.4 C
London
ΑρχικήOruc Reis: στα νερά του Καστελλορίζου: Απογείωσαν ATR-72MPA οι Τούρκοι για να...

Oruc Reis: στα νερά του Καστελλορίζου: Απογείωσαν ATR-72MPA οι Τούρκοι για να εντοπίσουν ελληνικά υποβρύχια

Λίγο έξω από τα Εθνικά Χωρικά Ύδατα των 6 ν.μ. και στο βορειοδυτικό  άκρο της NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου και νότια από το Καστελόριζο πλέει αυτή την ώρα το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis, με τα δύο βοηθητικά του πλοία, Ataman και Cengiz Han.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό σκάφος έχει  συνοδεία πέντε τουρκικών πολεμικών πλοίων, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που διέρρεε το ΥΠΕΘΑ ότι οι Τούρκοι τάχα δεν θέλουν να κλιμακώσουν και  έχουν σε απόσταση τα πολεμικά τους σκάφη.

Έτσι  αυτή την ώρα, το Oruc Reis έχει προσεγγίσει την οριοθετική γραμμή της περιοχής ερευνών που έχει προσδιοριστεί με την τουρκική NAVTEX της 11ης Οκτωβρίου. Δηλαδή, το τουρκικό ερευνητικό κινείται στο βορειοδυτικό όριο της περιοχής ερευνών, που απέχει μόλις 6,5 μίλια από τις ακτές του Καστελόριζου.

Το τουρκικό σκάφος κινείται με μικρή ταχύτητα, περί του 4,5 κόμβους κάτι που σημαίνει πως έχει ξεκινήσει την διαδικασία πόντισης καλωδίων για σεισμικές έρευνες.

Την ίδια ώρα τουρκικό ΑΦΝΣ ATR-72MPA, από τα αεροσκάφη που έχει παραλάβει πρόσφατα το τουρκικό Ναυτικό πετούσε μέχρι και από πριν λίγη ώρα σε πολύ μικρό ύψος νότια από το Ακσάζ, πιθανότατα ψάχνοντας για ελληνικά υποβρύχια.

Το γεγονός ότι τα υποβρύχια Type-214 του ΠΝ δεν στάθηκε δυνατό να εντοπιστούν από τα άλλα αεροσκάφη ΑΦΝΣ CN-235MPA του τουρκικού Ναυτικού, τώρα οι Τούρκοι ελπίζουν με τα νέα αεροσκάφη ότι θα πετύχουν κάτι καλύτερο.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα