Τυνησία: Ναυάγιο σκάφους με μετανάστες – Δεκατρείς νεκροί και εννέα αγνοούμενοι

0
8

Και άλλα πτώματα μεταναστών ανασύρθηκαν χθες Δευτέρα στη Μεσόγειο μετά το ναυάγιο την Κυριακή ενός πλοιαρίου στα ανοικτά της Τυνησίας, ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών σε 13, ενώ αγνοούνται 9 άνθρωποι.

Την Κυριακή επτά μετανάστες – πέντε άνδρες και δύο γυναίκες– διασώθηκαν στα ανοικτά της Σφαξ, στην κεντροανατολική Τυνησία.

Σύμφωνα με τον Μουράντ Τούρκι, εκπρόσωπο του δικαστηρίου της Σφαξ, ένδεκα πτώματα εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας και δύο ακόμη το απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε ναυάγιο ανοιχτά της Τυνησίας.

Το πλοιάριο μετέφερε 29 μετανάστες, ανάμεσά τους δύο Τυνήσιοι αλλά και πολίτες διάφορων χωρών της υποσαχάριας Αφρικής, οι οποίοι επιθυμούσαν να φτάσουν στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, σύμφωνα με μαρτυρίες επιζώντων. Έπειτα από μια μεγάλη άνοδο των αναχωρήσεων μεταναστών από την Τυνησία το 2011, ακολούθησε μεγάλη πτώση, όμως οι απόπειρες διάπλου της Μεσογείου από τη χώρα αυτή άρχισαν να αυξάνουν και πάλι από το 2017. Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τη νύκτα του Σαββάτου προς Κυριακή εμπόδισε 32 αναχωρήσεις παράτυπων μεταναστών και συνέλαβε 262 ανθρώπους ηλικίας 15 με 44 ετών, εκ των οποίων δύο πολίτες χωρών της υποσαχάριας Αφρικής. Από την αρχή της χρονιάς ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, 8.581 άνθρωποι εμποδίστηκαν να πλεύσουν προς την Ευρώπη αναχωρώντας από τα τυνησιακά παράλια, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών στην Τύνιδα. Από αυτούς, 2.104 ήταν αλλοδαποί, κατά την ίδια πηγή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here