Κακοκαιρία – Δ. Ελλάδα: Βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι, υδροστρόβιλοι προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα (video,pics)

0
11

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε τη νύχτα η κακοκαιρία για άλλη μία φορά στο Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα.

Οι έντονες βροχοπτώσεις, που συνοδεύονται από καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά, ενώ και στην δυτική Πελοπόννησο επικρατούν ισχυρές καταιγίδες στην διάρκεια της νύχτας.

Στην Κεφαλονιά, το Αργοστόλι, χρειάστηκε περίπου δέκα λεπτά για να πλημμυρίσει η πόλη.

Η σφοδρή βροχόπτωση γέμισε νερά τους δρόμους για άλλη μία φορά στο νησί, που ακόμη προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του από την κακοκαιρία «Ιανός».

Η βραδινή βροχή πλημμύρισε την παραλιακή στο Αργοστόλι από το ύψος μιας τράπεζας έως τον οίκο ευγηρίας της περιοχής.

Και στην Κέρκυρα από νωρίς το απόγευμα η ισχυρή κακοκαιρία έπληξε το νησί.

Δρόμοι πλημμύρισαν, ενώ η πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές Σάροκο, Σιδάρι και Πυργί, ενώ στη Δασιά και στο Μον Ρεπό έγιναν κλήσεις για κοπές δέντρων που έπεσαν εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η κακοκαιρία έπληξε και την Πρέβεζα όπου τη νύχτα καταγράφηκε μεγάλος αριθμός κεραυνών. Μάλιστα, από την πτώση ενός κεραυνού στην περιοχή της Κρυοπηγής, άναψε φωτιά, με την πυροσβεστική να χρειάζεται να επέμβει στο σημείο. Κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική και στην Αρτα για όπου κι εκεί η κακοκαιρία προκάλεσε αρκετά προβλήματα.

Ισχυρότατη ήταν η καταιγίδα και το βράδυ στην Μεσσηνία όπου στην περιοχή Γαργαλιάνοι, σημειώθηκε εντονότατη δραστηριότητα κεραυνών.

Η κακοκαιρία είναι έντονη στην δυτική Πελοπόννησο, ενώ και στην Πάτρα ξέσπασε καταιγίδα. Εντονη ήταν από χθες η κακοκαιρία και στην Μακεδονία και την Θράκη, όπου δημιουργήθηκαν μάλιστα υδροστρόβιλοι σε Χαλκιδική και Θάσο.

Για την κακοκαιρία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ, ενώ η Πολιτική Προστασία εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, δίνοντας οδηγίες στους πολίτες για να αποφευχθούν ατυχήματα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here