spot_img
7.1 C
London
ΑρχικήKoρονοϊός- Νέες Οδηγίες: Νέο ωράριο αναλόγως περιοχή – Έως τέσσερα άτομα στην...

Koρονοϊός- Νέες Οδηγίες: Νέο ωράριο αναλόγως περιοχή – Έως τέσσερα άτομα στην Αττική – Δείτε τι ισχύει σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Μεγάλο είναι το τίμημα που πληρώνει εξαιτίας του πανδημίας του κορονοϊού η εστίαση. Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι κανόνες λειτουργίας των μπαρ, των καφέ και των εστιατορίων, καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που παρουσίασε η κυβέρνηση.

Έτσι, ανάλογα με το επίπεδο ετοιμότητας στο οποίο βρίσκεται κάθε περιφερειακή ενότητα, τα καταστήματα εστίασης θα έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, ενώ διαφοροποιείται και το όριο ατόμων που επιτρέπονται ανά τραπέζι. Σημειώνεται ότι στο “κόκκινο” επίπεδο, δηλαδή το επίπεδο 4 αυξημένου κινδύνου, προβλέπεται “λουκέτο” και λειτουργία μόνο take away-delivery.

Σύμφωνα με τον χάρτη τα ωράρια που ισχύουν στην εστίαση ανάλογα το επίπεδο συναγερμού είναι τα εξής:

Επίπεδο 1 Ετοιμότητας: Κλειστά 01:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 2 Επιτήρησης: Κλειστά 00:30-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 3 Αυξημένης Επιτήρησης: Κλειστά 00:00-05:00 (εξαιρείται Take away – delivery με απαγόρευση πώλησης αλκοόλ)

Επίπεδο 4 Αυξημένου Κινδύνου:’ ΑΝΑΣΤΟΛΗ λειτουργίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 80% (ανοικτός – κλειστός) της ωφέλιμης επιφάνειας.

Στις περιοχές που ανήκουν στο επίπεδο 2 σε κάθε τραπέζι θα επιτρέπονται έως έξι άτομα, ενώ η πληρότητα θα φτάνει το 65% της ωφέλιμης επιφάνειας. Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3 και στο οποίο εντάσσεται και η Αττική, ο μέγιστος αριθμός ατόμων ανά τραπέζι είναι τα 4, ενώ πληρότητα θα φτάνει το 50% της ωφέλιμης επιφάνειας.

Επίσης, στην εστίαση προβλέπεται μάσκα κατά την αναμονή.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα