spot_img
11.2 C
London
ΑρχικήΧαμός… στον ΣΥΡΙΖΑ: Τους “ένωσαν” Κοντονής και Εθνικά – Οι βολές...

Χαμός… στον ΣΥΡΙΖΑ: Τους “ένωσαν” Κοντονής και Εθνικά – Οι βολές Κούλογλου σε Τσίπρα

Σοκ και δέος  προκάλεσε σε σύσσωμο τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Κοντονής με τις (ανυποχώρητες) καταγγελίες του πως ήταν σε γνώση της τότε κυβέρνησης (αφού είχε προειδοποιήσει και ο ίδιος και η νεολαία του κόμματος) πως οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα θα έριχναν στα μαλακά την Χρυσή Αυγή, που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα ακόμη και οι πιο “καχύποπτοι”, την διαγραφή του από μέλος του κόμματος, με fast track  διαδικασίες.

Η διαγραφή Κοντονή

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από έγκυρη κομματική πηγή, για την διαγραφή Κοντονή, ακολουθήθηκαν μετά την περιβόητη ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου το βράδυ της Πέμπτης, χθες και οι προβλεπόμενες κομματικές διαδικασίες: Η κομματική οργάνωση Ζακύνθου όπου ανήκε ο κ. Κοντονής ως μέλος, συνεδρίασε χθες και αποφάσισε την διαγραφή του βάσει του άρθρου 7 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ ( Από ένα μέλος αφαιρείται η ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ όταν δρα αντίθετα και παραβιάζει το καταστατικό και τις αρχές του. H απόφαση λαμβάνεται από τη συνέλευση της Οργάνωσης Μελών στην οποία ανήκει, αφού διαπιστωθεί απαρτία και με πλειοψηφία 3/4 και αφού προηγουμένως το μέλος κληθεί γραπτώς να εξηγήσει τη στάση του/της. H απόφαση της Οργάνωσης Μελών, πρέπει να εγκριθεί από το αμέσως ανώτερο όργανο για να ισχύσει. Για περίπτωση μέλους της ΚΕ απαιτείται έγκριση από την ΚΕ, με αυξημένη πλειοψηφία 3/5).

Ο Σταύρος Κοντονής , επανήλθε χθες και σχολιάζοντας τις εξελίξεις, αντεπετέθη στο πρώην κόμμα του: “Αποδέχομαι τη διαγραφή μου. Αυτή είναι η ποιότητά τους κι έτσι έχουν μάθει να λειτουργούν”.

Τα “βρήκαν” στα Εθνικά

Μέσα στον κακό χαμό Κοντονή πάντως, βγήκε “λευκός καπνός” στον ΣΥΡΙΖΑ για τα Εθνικά. Τσίπρας και “53”-Κομματικοί, έδωσαν “χέρια” στο πολιτικό συμβούλιο για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα, στην εξωτερική πολιτική γενικώς και τα ελληνοτουρκικά, ειδικώς που είχαν ανάψει μεσούντος του Αυγούστου, “πυρκαγιά” στον ΣΥΡΙΖΑ, με εκείνο το περιβόητο άρθρο των “53” στο commonality, που έψεγε τον κ. Τσίπρα επί της ουσίας , ότι με τη στάση του στα ελληνοτουρκικά, φόρεσε το κόμμα ξαφνικά “περικεφαλαίες”.

Αίσιον τέλος έλαβε η διένεξη, όπως προκύπτει από την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία έγινε δεκτή… μετ’ επαίνων και από τους εξ ευωνύμων του Αλέξη Τσίπρα.

Επ αυτού δε , κομματικό στέλεχος που διαμαρτυρόταν για “δεξιά στροφή” Τσίπρα στα Εθνικά, σχολιάζοντας την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για την εξωτερική πολιτική ανέφερε στο Capital.gr ότι δεν υπάρχουν πια “πατριωτικές κορώνες”.

“Βολές” Κούλογλου

Τα εσωκομματικά “δράματα” στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχουν μοναδικό τρόπο να ανανεώνουν τα επεισόδιά τους, ως γνωστόν και τελειωμό, δεν έχουν.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, φερ ειπείν, με άρθρο του στο tvxs, αφού “στόλισε” τον Σταύρο Κοντονή, την κυβέρνηση της Ν.Δ κλπ, άσκησε ( ξανά) δημόσια κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον να γίνει “ενωτικός”.

“Πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι το πρόβλημα δεν οφείλεται ούτε στους δημοσκόπους ούτε στα -ναι, συχνά απαράδεκτα- ΜΜΕ. Παρά το 31,5% τον Ιούλιο του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν έχει διαμορφώσει μια νέα φυσιογνωμία και ένα πρόγραμμα που να εμπνεύσει τους πολίτες που γυρίζουν σταδιακά την πλάτη τους στην κυβέρνηση- γιατί αυτό δείχνουν όλες οι ποιοτικές μετρήσεις που έχουν σχεδόν πανικοβάλει το Μαξίμου για την επερχόμενη καταιγίδα-αλλά αντί να στραφούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ γυρνούν στον καναπέ τους”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κούλογλου στο άρθρο του, προσθέτοντας:

“Είναι η ηγεσία του κόμματος που πρέπει να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για μια συντεταγμένη πορεία προς τα μπρος. Και ενωτική, καθώς συχνά αβάσιμες καχυποψίες τρέφουν αντιπαλότητες και τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας”.

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα