spot_img
10.8 C
London
ΑρχικήΦυτεία με 127 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην Ηλεία

Φυτεία με 127 δενδρύλλια κάνναβης εντοπίστηκε στην Ηλεία

Σαν να είχε κανονικό… φυτώριο λειτουργούσε ένας χασισοκαλλιεργητής που είχε φτάσει στο σημείο να διαθέτει προς πώληση για μεταφύτευση τα θηριωδών διαστάσεων δενδρύλλια από το «δάσος» που διατηρούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από την κοινότητα Λάνθι της Ηλείας και του είχαν αποφέρει 23,5 κιλά κάνναβης!

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από τις έρευνες που έκαναν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, οι οποίοι εντόπισαν την φυτεία με τα 127 δενδρύλλια κάνναβης, το ύψος των οποίων έφτανε μέχρι και τα τέσσερα μέτρα και τα κατέσχεσαν μαζί με καλλιεργητικά εργαλεία. Λίγο αργότερα, έφτασαν στα ίχνη του καλλιεργητή και κατά την έρευνα που έκαναν στο σπίτι του και σε μια αποθήκη του βρήκαν 23 κιλά και 650 γραμμάρια κάνναβης, από τα οποία τα 15,5 ήταν τμήματα δενδρυλλίων με «φούντα» που είχε κρεμάσει για αποξήρανση, καθώς και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Ο δράστης εντοπίστηκε την στιγμή που κρατούσε στο χέρι του ένα κυνηγετικό όπλο και συνελήφθη, ενώ το όπλο κατασχέθηκε. Στην προανάκριση ομολόγησε ότι είχε πουλήσει ποσότητες κάνναβης και πέντε ακέραια δενδρύλλια σε έναν κάτοικο Βαρβάσαινας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αυτός. Στην κατοχή του δεν βρέθηκαν τα χασισόδεντρα, κατασχέθηκαν όμως 125 γραμμάρια κάνναβης και ένα τμήμα δενδρυλλίου με «φούντα» βάρους 200 γραμμαρίων από την καλλιέργεια του πρώτου δράστη.

Η διασταύρωση των στοιχείων του «αγοραστή» αποκάλυψε ότι ήταν φυγόποινος, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Καλαμάτας για διακεκριμένη κλοπή, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών. Έτσι, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηλείας στον οποίο οδηγήθηκε διέταξε τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ στον πρώτο συλληφθέντα άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος.

Hleia-xasisofyteia-oplo2
spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα