Να μην μετακινούνται γιατροί από τον «Ερυθρό Σταυρό» στο «Σωτηρία» ζητά η ΠΟΕΔΗΝ

0
11

Τις δραματικές προσπάθειες των διοικήσεων του ΕΣΥ να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία αναφοράς αναδεικνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Επικαλούμενη έγγραφα του διευθυντή Ιατρικής υπηρεσίας και του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», η Ομοσπονδία αναφέρει πως γίνονται αθρόες μετακινήσεις γιατρών – παθολόγων- από το συγκεκριμένο καθώς και από άλλα νοσοκομεία προς τα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊού προκειμένου αυτά να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της επιδημίας.

Τόσο ο διευθυντής Ιατρικής υπηρεσίας όσο και το Σωματείο ζητούν από τη διοίκηση του νοσοκομείου να ανακληθεί η απόφαση με την οποία μετακινούνται δύο εκ των τεσσάρων παθολόγων της Α’ Παθολογικής κλινικής του «Ερυθρού Σταυρού» στο «Σωτηρία».

«Η εφημερία καλύπτεται από τρεις ειδεικευμένους γιατρούς της Α’ Παθολογικής κλινικής. Λόγω της μετακίνησης των δύο εξ αυτών στη ΜΕΘ του Σωτηρία, η εφημερία θα καλυφθεί από έναν ειδικευμένο και την επιστημονικά υπεύθυνη της κλινικής» αναφέρεται στο επίσημο έγγραφο.

Οι εργαζόμενοι ζητούν είτε την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης είτε την κάλυψη των παθολογικών περιστατικών από συνεφημερεύοντα νοσοκομεία.

«Για να καλύψουν τις ανάγκες σε προσωπικό και για να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ μετακινούν νοσηλευτές και γιατρούς προς τα νοσοκομεία αναφοράς, ειδικά προς το «Σωτηρία» διαλύοντας τη λειτουργία των άλλων νοσοκομείων. Οι εφημερίες είναι επισφαλείς λόγω μετακινήσεων γιατρών και νοσηλευτών. Μετακινούν γιατρούς και νοσηλευτές για να ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ χωρίς οι συνάδελφοι να διαθέτουν εξειδίκευση σε ΜΕΘ» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here