91 προσφυγόπουλα αναχώρησαν για Γερμανία με τις οικογένειές τους

0
12

Αναχώρησε σήμερα ομάδα 91 προσφυγόπουλων από τα νησιά, με προορισμό τη Γερμανία. Πρόκειται για παιδιά που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και τα οποία μεταβαίνουν στη χώρα μαζί με τα μέλη της οικογένειάς τους.

Όπως αναφέρει σχετικά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει πέρα από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους και 243 παιδιά με τις οικογένειες τους, τα οποία πάσχουν από σοβαρά νοσήματα, συνολικά 928 αιτούντες άσυλο.

«Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην  Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here