Προκαλεί η Τουρκία – Ανοίγει την παραλία της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου

0
12

Σε μία κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις προέβη η Τουρκία καθώς όπως ανακοινώθηκε ανοίγει την Πέμπτη το παραλιακό μέτωπο της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ, μετέβη σήμερα στην Άγκυρα όπου είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Τατάρ – ο οποίος είναι υποψήφιος στις «προεδρικές εκλογές» της επόμενης Κυριακής- απέναντι στον Μουσταφά Ακιντζί, έχοντας τη στήριξη της Άγκυρας, δήλωσε: «το 2019 υποσχεθήκαμε το άνοιγμα του Βαρωσιού (το κλειστό μέρος της Αμμοχώστου) και τώρα πραγματοποιούμε το πρώτο βήμα». Υπογράμμισε επίσης ότι ανοίγει για τον κόσμο η παραλιακή ζώνη από την Πέμπτη.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι γνωρίζει τη σημασία της κίνησης για τους τουρκοκύπριους και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι θα ενοχληθούν κάποια κέντρα. Ωστόσο μέχρι σήμερα πάντα οι τ/κ ήταν αυτοί που έκαναν υπομονή. Δυστυχώς δεν υπήρξε αντίκρισμα για αυτήν την υπομονή, Πλέον είναι κατανοητό ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συνολική λύση. Καιρός για να οικοδομηθεί ένας νέος οδικός χάρτης πάνω στις νέες πραγματικότητες.Το Βαρώσι ανήκει στους τουρκοκύπριους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here