Κορονοϊός: Τρεις άνδρες χωρίς υποκείμενα νοσήματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

0
12

Ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ώρες καθώς τρεις άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό και νοσηλεύονται στην Εντατική χωρίς να έχουν υποκείμενα νοσήματα. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες 50 ετών βρέθηκαν θετικοί και νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία στην Εντατική αν και δεν είναι διασωληνωμένοι. Ωστόσο, οι θεράποντες ιατροί υποστηρίζουν ότι η κατάστασή τους είναι ιδιαίτερα σοβαρή.

Τις επόμενες ώρες αναμένουν πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή τους. Στο Ρίο νοσηλεύονται άλλα έξι άτομα.

Όμως, άλλος ένας άνδρας, 56 ετών, από τη Ζάκυνθο, βρέθηκε επίσης θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται στην Εντατική όπου λαμβάνει αυξημένη φροντίδα στη ΜΕΘ αν και αυτός δεν είναι διασωληνωμένος. σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο ενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου Π. Γιακουμέλος. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο κ. Γιακουμέλος με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, ο δεύτερος αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό, επισημαίνοντας ότι ο ασθενής είναι οδηγός λεωφορείου και πως μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννάκος είπε: «Εύχομαι περαστικά στον ασθενή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ – στα όρια της διασωλήνωσης – για στενή παρακολούθηση. Αυτό δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Θα πρέπει ο ΕΟΔΥ να επιταχύνει την ιχνηλάτηση των επαφών γιατί ο ασθενής ήταν οδηγός λεωφορείου και μπορεί να υπάρχει μεγάλη διασπορά. Αν δεν γίνει γρήγορα ιχνηλάτηση μπορεί να έχουμε και δεύτερο κύκλο στη Ζάκυνθο που θα είναι πολύ επικίνδυνο» σύμφωνα με το imerazante.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here