spot_img
6 C
London
ΑρχικήPressone – Αποκλειστικό: Κινούμενες βόμβες τα Μ.Μ.Μ.: 42 λεπτά αναμονής την ώρα...

Pressone – Αποκλειστικό: Κινούμενες βόμβες τα Μ.Μ.Μ.: 42 λεπτά αναμονής την ώρα που για όλα φταίνε οι «Αθηναίοι που δεν πήραν το μάθημα τους»

Σε κινούμενες βόμβες έχουν ήδη μετατραπεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από τέσσερις ημέρες το Υπουργείο Μεταφορών και συγκεκριμένα ο Υπουργός κ. Καραμανλής σε ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη διατείνονταν ότι 1.100 νέα λεωφορεία έχουν ««μπει» στη μάχη κατά τη πανδημίας του κορονοϊού.

Δυστυχώς η απόλυτη διάψευση έρχεται μέσα από τον φακό του www.pressone.gr που κατέγραψε κατ’ αποκλειστικότητα εικόνες από δρομολόγια, ηλεκτρονικούς πίνακες και χαοτικές καταστάσεις στους δρόμους της Αθήνας που καταρρίπτουν ολοκληρωτικά τα όσα ο ίδιος ο υπουργός προέτρεξε να δηλώσει.

Οι στάσεις σε κεντρικά σημεία των Αθηνών πολλών δρομολογίων σε πολλές περιπτώσεις ξεκινούν από «μερικά λεπτά» που μέσο χρόνο έχουν τα 15 και σε άλλες ξεπερνούν και τα 40 λεπτά της ώρας (!) Όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι καταγγελίες για ελλιπείς απολυμάνσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς (ΜΜΜ) από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον Υπουργό Μεταφορών και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια ασφάλεια.

Όπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας, ηλικιωμένοι, άνθρωποι του μόχθου και εργαζόμενοι που βασίζονται στα λεωφορεία και τρόλεϊ που κινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας και πασχίζουν να αποφύγουν το συνωστισμό που μπορεί να αποβεί μοιραίος για την ίδια τους την ζωή εξαιτίας της πανδημίας, όχι απλά αναγκάζονται να κολλήσουν ο ένας πάνω στον άλλο σαν τις σαρδέλες αλλά περιμένουν ατελείωτη ώρα στις στάσεις, που λες και έχουν ειρωνικά τοποθετηθεί οι ηλεκτρονικοί πίνακες να για να αποδεικνύουν το χάος της ζούγκλας που λέγεται πρωτεύουσα.

Ενδεικτικά το www.pressone.gr σας παρουσιάζει μερικά δρομολόγια όπως αποκλειστικά τα κατέγραψε το τελευταίο 48ωρο σε περιοχές του κέντρου όπως το Κουκάκι, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Λεωφόρος Συγγρού για να βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα μας. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο πολίτης ακούει καθημερινά τις λέξεις «ατομική ευθύνη» και «προσωπική υπόθεση η προστασία έναντι του κορονοϊού» με πιο πρόσφατο και ατυχές όπως φαίνεται παράδειγμα την δήλωση του συμπαθέστατου κατά τα άλλα καθηγητή και μέλους της Επιτροπής του ΕΟΔΥ κ. Σωτήρη Τσίοδρα ότι «στην Αθήνα δεν πήραμε το μάθημα μας!».

Μάλλον ο κ. Τσιόδρας δεν χρειάστηκε ακόμα το λεωφορείο της γραμμής. Δείτε ενδεικτικά τους χρόνους αναμονής:

Χαλάνδρι – Τζιτζιφιές με μέσο χρόνο αναμονής στη στάση τα 23 λεπτά (!). Την ίδια στιγμή που η γραμμή που συνδέει την:

Κηφισσιά με το Παλαιό Φάληρο είχε χρόνο αναμονής τα 24 λεπτά της ώρας. Την ίδια στιγμή που το mini bus που συνδεεί τις:

Τζιτζιφίες με το ΜΕΤΡΟ του Φίξ (910) και θεωρείται από τα γρήγορα λόγω της ευελιξίας του (εξαιτίας του μικρού του μεγέθους) άνετα χαρακτηρίζεται και με «χειροβομβδίδα» καθώς περνάει κάθε 11 λεπτά από την στάση και αν τυχόν βήξει ή ακουμπήσει σε κάποια δοκό ένας και μόνος ασθενής, δεν υπάρχει περίπτωση η «χειρομομβδίδα» που λέγεται Covid19 να μην απασφαλίσει «θερίζοντας» όποιον πετύχει στο διάβα της.

Και η πορεία του θανάτου δεν έχει τέλος αφού δεν είναι μόνο τα συγκεκριμένα δρομολόγια αλλά όλα στη πλειοψηφία τους είτε αυτά κάνουν μεγάλες, είτε μικρές διαδρομές.

Προυσσης έως Αβέρωφ (ένα κυκλικό δρομολόγιο) έχει μέσο χρόνο τα 17 λεπτά.

Ενώ το δρομολόγιο που ενώνει την Λαμπρινή με τις Τζιτζιφίες έχει μέσο χρόνο τα 13 λεπτά.

Από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι το Γηροκομείο φτάνει η αναμονή μέχρι και τα 23 λεπτά.

Αυτό όμως που θα αφήσει με το στόμα ανοιχτό ακόμα και τον ίδιο τον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή που σίγουρα θα πρόσεχε περισσότερο τις δηλώσεις του είναι το δρομολόγιο που κατέγραψε το pressone.gr Χαλάνδρι – Τζιτζιφίες με ρεκόρ αναμονής τα 42 λεπτά της ώρας (!)

Πως λοιπόν να έλεγχθει η πανδημία; Πως λοιπόν να αυτο-προστατευθεί ο μέσος Αθηναίος πολίτης και πως να «πάρει το μάθημα του χωρίς να πληρώσει το τίμημα» αφού έχει να επιλέξει όπως η κυβέρνηση ανάμεσα στην διάλυση της οικονομίας ή της δημόσιας υγείας, έτσι και ο πολίτης ανάμεσα στην υγεία του και την παρουσία του στην δουλεία του στην ώρα του.

Τώρα δε που έρχεται ο χειμώνας, ο υποχρεωτικός εγκλεισμός μας λόγω κρύου και οι αλεπάλληλοι ιοι HINI και Η1Ν3 τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα σε βαθμό που η πανδημία θα μπερδευτεί με τους ιούς της γρίπης και τα νοσοκομεία θα «σκάσουν» από ασθενείς που θα καταφεύγουν μαζικά μην γνωρίζοντας τι πραγματικά τους συμβαίνει.

Το www.pressone.gr με αίσθημα ευθύνης θα συνεχίσει τα αποκλειστικά ρεπορτάζ καταγράφοντας και καταδείχνοντας όλα τα κακώς κείμενα από όπου και αν προέρχονται.

Τα ευχολόγια όπως και η κριτική φαίνεται ότι είναι ανέξοδες και εύκολες για τους πολιτικούς αλλά και για τους επιδημιόλογους που δυστυχώς για τους πολίτες, την μια μιλάνε για καθολικό lockdown ενώ την επόμενη ημέρα τα «μαζεύουν» και λένε ότι δεν πρόκειται να βοηθήσει πουθενά. Κοινός παρανομαστής ο «ταλαίπωρος μέσος πολίτης» της πρωτεύουσας που το μόνο που βλέπει και αντιμετωπίζει είναι:

Εστίες μόλυνσης το πρωί και γειτονιές γκέτο όπου διαμένουν κυρίως λαθρομετανάστες πέριξ του Αγίου Παντελεήμωνα, της Πλατείας Βικτωρίας, της Πλατείας Ομονοίας και της Πλατείας Αμερικής.

Αρνητές της μάσκας που συνωστίζονται τα βράδια στα Εξάρχεια, το Μοναστηράκι, την Κυψέλη και την Αγία Παρασκευή.

Τα σχολεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της κακής διαχείρισης της πανδημίας που έφτασε στο σημείο να έχουμε από μάσκες full – face εξαιτίας «λάθους» μέχρι και τις καταλήψεις που μετατρέπονται σε εστίες της πανδημίας και αυτές.

Τους χώρους εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος , τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τα περίπτερα και όλη την μικρο-οικονομία που διαλύεται καθημερινά συμπαρασύροντας καθημερινά οικογένειες και αυξάνει κατακόρυφα την ανεργία και φυσικά τα ΜΜΜ που αν τολμήσει να χρησιμοποιήσει, καλύτερα να είναι προετοιμασμένος για όλα.

Το χειρότερο όμως όλων είναι αυτοί που με ευκολία γεμίζουν τα «τηλεοπτικά παράθυρα» και κουνούν το δάκτυλο στους συμπολίτες μας τονίζοντας μας ότι «δεν πήραμε το μάθημα μας» και πως είμαστε οι ίδιοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί σε όλο το φάσμα της οικονομικής και επαγγελματικής ζωής αυτού του τόπου.

Πάνος Θ. Τζίφας

spot_img

latest articles

explore more

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ελλάδα Τώρα