Στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο με Ολλανδούς ακτιβιστές που ήθελαν να μεταφέρουν μετανάστες

0
10

Στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» αναμένεται να προσγειωθεί ένα αεροπλάνο πτήσης τσάρτερ από «κίνηση πολιτών» από την Ολλανδία με προορισμό στη Λέσβο. Το συγκεκριμένο αεροπλάνο δεν έλαβε άδεια προσγείωσης για «λόγους ασφαλείας» και πλέον κατευθύνεται στον διεθνή αερολιμένα της πρωτεύουσας.

Τι έχει συμβεί; Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Μετανάστες και Ασύλου, που μίλησαν στο «ΘΕΜΑ», το αεροπλάνο ήταν γεμάτο με Ολλανδούς, μιας και κάποιοι δήμοι της χώρας τους ήταν διατεθειμένοι να φιλοεξνήσουν πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Το συγκεκριμένο γεγονός και η… επιθυμία των πολιτών έρχεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αντίθεση με την επίσημη πολιτική της ολανδικής κυβέρνησης, η οποία- τουλάχιστον έως τώρα- δεν έχει δηλώσει «διαθέσιμη» για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν δόθηκε άδεια να προσγειωθεί στο νησί το αεροπλάνο χωρητικότητας 189 ατόμων.

Από το υπουργείο τονίζουν πως «η συνεργασία για τη μετεγκατάσταση μεταναστών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται επίσημα μέσω των κρατών και όχι με πρωτοβουλίες πολιτών». Όπως αναφέρουν τα στοιχεία που έχει αποστείλει στα ελληνικά κόμματα η Κίνηση Πολιτών από την Ολλανδία, η πτήση Flight ED3040 έφυγε από το Ρότερνταμ σήμερα το πρωί με προορισμό τη Μυτιλήνη όπου σχεδιαζόταν να μείνει δύο 24ωρα. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν πριν από λίγο πως η συγκεκριμένη πτήση είχε γίνει… γνωστή μεταξύ των όσων διαμένουν στο Καρά Τεπέ και πολλοί ήταν αυτοί που από το πρωί σχεδίαζαν να μετακινηθούν με ταξί στο αεροδρόμιο για να φύγουν στην Ολλανδία. «Αυτό σίγουρα θα μας δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα και για αυτόν τον λόγο δεν επετράπη να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο», σχολίασαν στο «ΘΕΜΑ» οι ίδιοι κύκλοι του υπουργείου Μετανάστευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here